Oprez Vijeću ministara i Denisu Zvizdiću

Oprez Vijeću ministara i Denisu Zvizdiću

Gospodine Denisu Zvizdiću, ne budi  nova karika, kriminalnog, aluminijskog lanca.

Hej, Srbine Mirko Šaroviću, da li te je „lukavi latin„ Bevanda, uključio u kariku kriminalnog aluminijskog lanca. Nije ti jasno bilo, kao i tvome, guslaru iz Laktaša, da se radnici srpske nacionalnosti (njih oko 1000), već 22 godine bore za svoja prava, oduzeta okupacijom Aluminija, od strane bojovnika HDZ-a i njihovih čimbenika.

Da li je to samo nastavak, kriminalnog odnosa svih premijera u Bošnjaka, od Bičakčića do Novalića, da se pod pritiskom i uticajem tih vaših čimbenika iz HDZ-a, pravite slijepci, kod očiju i bez očiju.

Zašto se nikada niste upustili u analizu stanja bilansa firme Aluminij, kao i kriminalnih radnji iz perioda Mije Brajkovića i njegovih saradnika. Da li vam je i poznato, da je borac za „državu i čovjeka”, taj crvenkasti ublehaš, Nermin Nikšić, podario kriminalcu Miji Brajkoviću, tih 44% kapitala, da obešteti svoje Hrvate, obilatim dionicama, da ućutka Bošnjake sa po mizernih sedam dionica, a Srbima je ostavio „duplo golo„, ministre, Mirko Šaroviću.

sarovic bevanda

Ministri Bevanda i Šarović stali iza inicijative za ukidanjem carine na nelegirani aluminij

Kako se naslućuje, sada želite, da kao posljednju kariku kriminalnog lanca, želite da uvedete i gospodina Denisa Zvizdića, praveći se i dalje „mutavi„ kao preostali vlasnici kapitala od 44%, po preporukama i Fadila Novalića, koji je već dokazani učesnik tih kriminalnih odnosa u Aluminiju, dodjeljujući cjeloviti upravljački staus ove firme, čimbenicima HDZ-a.

Čiji li su problem, obespravljeni radnici i njihovo obeštećenje, posebno radnici srpske nacionalnosti, ukoliko se „slijepi vođa” Fadil Novalić i njegov, potrčko ili ulizica Nermin Džidić i dalje budu ponašali, kako se ponašaju, kao i svi njihovi prethodnici.

Zaista, ukoliko vam ovom prilikom ne pomognu Rusi, ambasador Petar Ivancom i neka njihova mafijaška firma, koji bi i poklopili firmu Aluminij, u nelegalnoj privatizaciji, kako se pokušavalo u mnogim aktivnostima, u prethodnom periodu.

Konačno, vi pozlatite firmu Aluminij, kako ste je i svojatali u prošlim vremenima, kao lažnog „hercegovačkog diva„, pored evidentnog gubitka preko četvrtinu milijarde maraka, kako bi to sve i stavljali pod tepih, ali morate obeštetiti obespravljene radnike, posebno Srbe i donekle i Bošnjake.

Ovom prilikom, želim, da upozorim i premijera Vijeća ministara, gospodina Denisa Zvizdića, da bude veoma obazriv, da ne nasjeda na vaše prljave igre i smicalice, za sve aktivnosti vezane za firmu Aluminij, a posebno na ukidanju ovih carinskih povlastica, beneficiranim isporukama električne energije, kao i potencijalnih ruskih uticaja na ekonomiju naših dobara.