Ne ostavljaj nas u gaćama, premijeru Nermine Nikšiću!

tačno.net
Autor/ica 12.5.2014. u 07:58

Ne ostavljaj nas u gaćama, premijeru Nermine Nikšiću!

Piše: Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el /bivši radnik Aluminija/

Ostali smo u gaćama, ogolila nas je ova Vlada sa Nikšićem i ministrima, poput Trhulja, Lijanovića i ostalih. Dakle, u borbi za „državu i čovjeka„ crvenilo je nestalo i pretvara se sve više u blijedo crvenkastu boju, jer od države nam nema ništa, a za čovjeka je duplo golo. Dosta nam  je više ovih i prije oktobra treba ih najuritii iz  institucija vlasti, kako bi naši građani  mogli bar i gaće spasiti i bez sramote i nekako izaći na ulice.

Licemjerstvu, demagoškim floskulama i lažnom patriotizmu kraj se ne nazire kod Nikšića i njegovih istomišljenika i vladajućih mešetara, oportunista, bestidnika i grobara naših sudbina.

Poslije toliko godina od Dejtona na ovamo i već viđene pljačke i kriminala, sa najcrnjim oblicima nacionalne diskriminacije i dan danas, evo po prvi puta čitam izjavu „brižnoga narcisovoga premijera“ druga Nermina Nikšića, koji kaže:”moramo  učiniti sve da se Aluminij ne ugasi, jer ako do toga dođe, nećemo moći obeštetiti ni bivše radnike”.

Gledajte čuda velikoga, da li grmi ili se zemlja trese, niti jedno niti drugo već Premijer sa svojim pajdašima na javnoj sceni ili pijaci prodaje nam „m..a za bubrege„. Toliko zaslijepljen i osokoljen svojom slavom i zlatanim oreolom, poput našega sveca / za radnike srpske nacionalnosti /još uvijek posjeduje toliko drskosti i bezobrazluka, što ga je ograničilo u svojim trezvenim razmišljanjaima i totalno nakaradnim izjavama.

Hvala premijeru Nikšiću i njegovim spasiteljima, ne treba nas braniti i brinuti o nama „bivšim radnicima„, već nam samo povrati ukradeno, opljačkano i otuđeno i od države za koju se zalažeš i od nas radnika, žrtava neofašističke i nacionalističke rukovodne strukture u Aluminiju, a u posljednje vrijeme obilato podpomognutu i od tvoje Vlade, tebe premijeru lično i od tvojih „diletantskih„ ministara i cestovnih stručnjaka za industriju i energetiku. Povrati državi i nama kapital koji je i tako pokraden i umanjen od firme, te je rasparčan i podjeljen, kako je već razdjeljen, sa mrvicama tvojim „brižnim Bošnjacima„ koje predstavljaš, obilatom trpezom Lijanovićevim i Čovićevim Hrvatima, a nama sunarodnjacima tvoje omiljene premijerke Željke iz RS-a, dodjelio si ništice, vjerovatno prema ukusu, preporuci i dogovoru kao poslušnici svojih mentora Zlatana i lijepoga Miće iz Laktaša, a sve u cilju dodvoravanja Dragančetu iz mostarskih Bara.

Premijeru Nermine Nikšiću, krajnje je vrijeme i da se pred javnost pojaviš sa izvještrajem finansijske policije u firmi Aluminij, koja je odradila svoj posao po tvome nalogu, ali ne i za tebe, nemoj da zavaravaš i sebe i širu javnost. Izjavljuješ: „Finansijska dubioza u Aluminiju je preko 200 miliona, kako smo  u Vladi FBiH spremni napraviti plan financijske konsolidacije zajedno s drugim povjeriteljima, bankama i dobavljačima Aluminija. Dakle, rekao bi to naš narod „pojeo vuk magarca“ a kako dalje izjavljuješ: „dug Aluminija nije samo dug te kompanije nego postaje problem za cijelu FBiH i dvije elektroprivrede„. Normalno bi bilo da tako istina velika, ali i neodgovorna ličnost na čelu Vlade Federacije i decidno izjaviš da će ova država, ma koja država, ili Herceg Bosna ili Federacija, konačno procesuirati i sve kriminalce i pljačkaše ,u ovoj firmi od Mije Brajkovića, Mladena Galića, Vladu Božića, Juru Musu, Ivana Lasića do Ive Bradvice i brojnih njihovih pomagača. Po onoj starinskoj, treba prvo sve lopove istjerati na čistac, pa onda krenuiti sa pospremanjem ove firme.Tako smiješno i sramno izjavljuješ: „Prepoznajemo napore aktualnog vodstva Aluminija da raskine sa svime onim što je rađeno ranije„ a i dalje se praviš ortodoksni Englez i od nekih saznanja šta je to rađeno, smrzavaš se kako veliš, a još i mnoga gnusna saznanja čuvaš za sebe i ne želiš ih iznijeti ovoj javnosti, kako bi se i konačno argumentovale sve tvrdnje, bar nas dobrih poznavalaca svih prilika, kojima već godinama trubimo sa istim notama, već dosadnim i Bogu i ljudima, kako to narod sa pravom komentariše.

Premijeru Nermine Nikšiću, vašoj naivnosti kraja nema, nije ni čudno jer je lukavstvo uvijek bilo iznad svih poriva i dobrih stvari, a lukavstvu je teško stati na kraj. Uključio si se u raspravu i proces dokapitalizacije, nisi niti sam niti tvoji saradnici svjesni šta je sve rađeno i odrađeno, kako bi se ova firma dovela u takav položaj, kako bi se obezvrijedio realni kapital firme i kako svi ti vaši tajkuni, poput lisica iskočili iz žbunja, i za svoje potrebe namirila se pojeftino. Sada bi se i našli mnogi, na čelu sa Lijanovićima, Široko briješkim firmama, TLM-om iz Šibenika i drugim hrvatskim tajkunima, za male pare kupila tako obezvrijeđeni kapital odnosno firmu i dalje nastavili sa normalnom proizvodnjom, pod šahovnicom i za „lijepu njihovu„. Sasvim bi normalno bilo da firma Aluminij sa velikim gubicima i silnim dubiozama i kriminalnim radnjama, znanim i neznanim u svojoju dugogodišnjoj pljačci, da ide u stečaj i da se sve iznese na vidjelo, kako bi se dalje moglo ići u neko normalno prestruktuiranje firme i pokretanje proizvodnje na novim i pravednijim osnovama prihvatljivoj i za državu, za tobožnje dioničare i za mnoge obespravljene radnike.

Da ironija vaših dogovaranja bude još i veća, pozivate se ili se pojavljuju i neki sindikalci, tobože predstavnici „dioničara„ kojih i kakvih! Da li se brinete za njihovu sudbinu, sa hiljadama drugih obespravljenih radnika i njihovih porodica, posebno radnika srpske nacionalnosti, ne znajući da su upravo isti i učesnici u diskriminatorskoj predstavi sa svojim rukovodstvom, upravo i prema ovim svojim bivšim radnim kolegama, te kako im je „đon obraz„ pojavljuju se sa nekim svojim zahtjevima.

U sadašnjim okolnostima nerazjašnjenih odnosa sa kapitalom, paušalnim raspodjelama dionica, ignorisanjem i uskraćivanja istih prava i radnicima srpske nacionalnosti, najobičnija je krađa i obmana, zamagljivanje odgovornih institucija u vlasti, lansiranje laži široj javnosti i sve skupa guranjem pod tepih vrlo prljavih i nečasnih rabota. Nemojte misliti Premijeru Nermine Nikšiću da će i vaša goriti dalje od listopada, da će vaši nacionalistički pajdaši iz firme cvjetati i procvjetati i bez nas dijeliti samo dobro, a zlo i dalje ostavljati i državi i narodu i građanima koji znaju i umiju misliti i svojom glavom.

Građani ove Fedearcije i države Bosne i Hercegovine trebaju znati i biti svjesni tvojih i vaših štetočinskih poduhvata i poteza, otuđivanjem dobiti / na koji to način! / i finansijskih sredstava javnih ili državnih firmi poput Elektroprenosa, Elektroprivreda  BiH  i Herceg Bosne, Telekoma, te pokrivanje ovih i mnogih drugih dugova u budžetima i javnoj potrošnji. Tiho, polagano i nečujno, kako se i ovaj narod ne bi dozvao na vrijeme svojoj pameti, stopirao vas u vašim nakanama i konačno vam poručio DOSTA !

Dolazi  vrijeme, možda i prekasno da  sve treba izaći na vidjelo, ali mirne i čiste savjesti mnogi od vas neće moći normalno i bezbrižno spavati, a noćne more će vas uputiti na Domanoviće ili Sokolac, a možda i u Zenicu, Ćelovinu u Mostaru ili u pakao, sa jasnom dijagnozom.

Što pre shvatite ove poruke, bolje je za vas!

tačno.net
Autor/ica 12.5.2014. u 07:58