Na “Odumiranju međeda” u NPM-u selektori dva bh. festivala

tačno.net
Autor/ica 16.3.2017. u 12:38

Na “Odumiranju međeda” u NPM-u selektori dva bh. festivala

U Narodnom pozorištu Mostar u petak, 17. 3. u 20 sati na Velikoj sceni bit će izvedena najnovija komedija iz produkcije NPM-a “Odumiranje međeda” po tekstu Branka Ćopića i u režiji Emira Kapetanovića. Na ovu izvedbu u Narodnom pozorištu Mostar dolaze i selektori dva festivala: Nedžad Fejzić, selektor Festivala bosanskohercegovačke drame u Zenici, i Almir Bašović, selektor Pozorišnih / Kazališnih igara BiH u Jajcu. Predstava “Odumiranje međeda” u selekciji je i ovogodišnjeg međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, koji se održava od 22. do 29. 4. u Mostaru. Cijena ulaznice za predstavu je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3, 50 KM. Ulaznice su u prodaji, požurite po svoju i pogledajte predstavu o kojoj se priča!

“Odumiranje međeda” je predstava u kojoj se publika pita, predstava u kojoj publika odlučuje! To je interaktivna predstava u kojoj publika prisustvuje jednom fiktivnom predizbornom skupu i publika odlučuje kako će predstava završiti, odnosno kako će završiti naše društvo. Igraju: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Dženan Medanović, scenografiju i kostime Lana Lončarević, muziku Nedim Ćišić i Darko Majersky, a koreografiju Plesni studio Mo-Stars, Mostar.

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati, pa od 18 do 20 sati. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

tačno.net
Autor/ica 16.3.2017. u 12:38