“Mostarsko ljeto” od 1. 7. do 26. 8. s više od 30 besplatnih programa: izložbe, promocije, koncerti…

tačno.net
Autor/ica 27.6.2017. u 11:19

“Mostarsko ljeto” od 1. 7. do 26. 8. s više od 30 besplatnih programa: izložbe, promocije, koncerti…

Ovogodišnja kulturno – turistička manifestacija “Mostarsko ljeto” održat će se od 1. 7. do 26. 8. s više od 30 programa na nekoliko lokacija u Mostaru, a ulaz na sve programe je besplatan!

U vrijeme kad su gradske ustanove kulture zbog ljetne pauze i vrućina uglavnom zatvorene, kao dodatna ponuda za građane, brojne turiste i oni koji upravo u ljetno vrijeme dolaze iz dijaspore, “Mostarsko ljeto” nudi bogat dvomjesečni program, s izložbama, koncertima, promocijama knjiga, književnim večerima, radionicima i brojnim gostovanjima.

U programu “Mostarskog ljeta” su, među ostalim, i nagrađivana predstava “Brašno u venama” iz Sarajeva, izložba fotografija Davida Verbeckta, izložba o Hamzi Humi iz zbirke Muzeja Hercegovine, izložba o nekadašnjem Mostaru, izložba jednog od najcjenjenijih bh. grafičara Irfana Handukića, koncerti hora Pontanima, Divanhane, Alme Subašić, Mostarskih kiša, banda “Zemlja Groova” iz Srbije, umjetnika iz Amerike, “Thell Baria” iz Meksika koji ove godine nastupaju i na festivalu Exit, promocije nove knjige Salke Šarića, knjige “Porodica Kurt iz Mostara”, fotomonografije “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi”, knjiga o mostarskim liskalucima, likovna kolonija, arhitektonska radionica za djecu ADA Centra, poetsko veče s Abdulahom Sidranom…

“Mostarsko ljeto” počinje u subotu, 1. 7. u 20 sati predstavom “Brašno u venama” Igora Štiksa u režiji Borisa Liješevića (koprodukcija Sarajevskog ratnog teatra SARTR i Scene MESS), koja će biti izvedena u Narodnom pozorištu Mostar, a završava koncertom Divanhane, u subotu, 26. 8., koji će biti održan na platou ispod Starog mosta. Ulaz je besplatan na sve programe!

tačno.net
Autor/ica 27.6.2017. u 11:19