Mostarci održali mirni prosvjed za zaštitu i dobrobit životinja

tačno.net
Autor/ica 23.3.2013. u 13:52

Mostarci održali mirni prosvjed za zaštitu i dobrobit životinja

Piše: Nikola Vučić

Građani grada Mostara i članovi Udruženja za zaštitu i dobrobit životinja Floki, danas su u 11:55 održali mirni prosvjed na Španjolskom trgu, kojim su imali namjeru izraziti svoje nezadovoljstvo odnosom građana i vlasti prema životinjama, a sve zbog nepoštivanja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Cilj ove akcije je kako ističu “podizanje svijesti građana, da vide koliki je problem sa napuštenim psima, ne samo zbog pasa koji su nama prioritet, nego i za njih same- zbog mogućnosti širenja bolesti, zaraze, ugriza i dr.”

Akciji se pridružilo oko stotinu građana Mostara koji su zajedno sa aktivistima Udruženja za zaštitu i dobrobit životinja Floki skreuli pozornost na ove probleme. Ovo udruženje će nastojati osigurati sklonište za napuštene i izgubljene životinje te time trajno riješiti problem njihovog zbrinjavanja i suzbijanja okrutnosti prema životinjama.

Aktivisti su prolaznicim dijelili letke kojima su nastojali educirati i upozoriti da “prema članu 8. stavka 1. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, svaki imaoc pasa i mačaka dužan je registrirati pse i mačke u roku od sedam dana od dana sticanja vlasništva, u veterinarskoj stanici koja vodi registar životinja.”

 

 

(foto Tačno.net)

tačno.net
Autor/ica 23.3.2013. u 13:52