Monodrama „Na rubu pameti“ na Maloj sceni HNK Mostar u petak 18.12.2015 u 20 sati

tačno.net
Autor/ica 15.12.2015. u 16:07

Monodrama „Na rubu pameti“ na Maloj sceni HNK Mostar u petak 18.12.2015 u 20 sati

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i Hrvatska udruga Mostar u Zagrebu (HUMUZ) ovog tjedna daruju mostarskoj publici monodramu „Na rubu pameti“ Miroslava Krleže u izvedbi Dragana Despota nacionalnog prvaka drame HNK Zagreb. Predstava će biti odigrana na Maloj sceni HNK Mostar u petak 18.12.2015. u 20 sati.

Objavljen 1938. godine Krležin roman „ Na rubu pameti“ predložak je  monodramskog autorskog projekta glumca Dragana Despota koji potpisuje dramaturšku obradu, režiju i izvedbu, dok je autor glazbe veliki, nedavno preminuli Arsen Dedić.

U dramaturškoj i glumačkoj interpretaciji romana, Despot se promišljeno i precizno usredotočuje na životnu ispovijed intelektualca koji se usudio otvoreno suprotstaviti moralnoj hipokriziji malograđanskog društva i zbog toga podnosi nemilosrdnu osudu.

Monodrama je osvojila brojne hrvatske kazališne nagrade: nagradu Dubravko Dujšin, nagradu Vladimir Nazor, nagradu Marul , nagradu čitatelja Slobodne Dalmacije na Marulovim danima te nagradu Fabijan Šovagović na Festvalu glumca u Vinkovcima.

Ovo je prvi zajednički projekt Udruge HUMUZ iz Zagreba i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Udruga HUMUZ osnovana je u ožujku ove godine u Zagrebu.

Inicijativni odbor udruge okupio je ugledne profesore, umjetnike, gospodarstvenike, sportaše i prijatelje Mostara koji žive u Zagrebu, ali održavaju intenzivne kontakte s rodnim gradom. Jedan od ciljeva udruge je pomoći promociji Mostara u Hrvatskoj, gostovanju mostarskih umjetnika u Zagrebu ali isto tako zagrebačkih u Mostaru.

Monodrama „Na rubu pameti“ autora Miroslava Krleže u dramatizaciji, režiji i izvedbi mostarskog glumca sa dugogodišnjom zagrebačkom adresom Dragana Despota, početak je suradnje i zajedničkih aktivnosti HNK Mostar i Udruge HUMUZ na kulturnom povezivanju Mostara i Zagreba.

Ulaz na predstavu je slobodan ali zbog ograničenog broja mjesta neophodna je prethodna rezervacija

–           na broj telefona: 063 990 984

–           putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru ili

–           e-mailom na hnkmos@gmail.com.

tačno.net
Autor/ica 15.12.2015. u 16:07