Lukavstvo u aluminijskoj foliji

Milan Jovičić
Autor/ica 7.2.2017. u 10:53

Lukavstvo u aluminijskoj foliji

Kažu, da je nastupila ekološka katastrofa sa Jablaničkim jezerom, koje je ostalo bez vode. Dakle, ništa neobično, jer nam treba više struje, kako se ne bi podrivali temelji, lažnog „hercegovačkog diva„ tj. firme Aluminij i njihovih nacionalističko-diskriminatorskih planova i ujdurmi, temeljne Herceg Bosne. Ko to još mari za stanovništvom Jablanice, treba ga do kraja uništiti, jer ako su ih u prošlosti protjerali i uzurpirali njihovo zemljište, potopili i bašluke njihovih predaka, koji upravo i sada se ukazuju na površinama blata i mulja, ali interes naših vlastodržaca je dokazano uvijek bio, kako to nam pokazuje i nedavna prošlost i događanja sa firmom Aluminij, sve u duhu zakona Herceg Bosne.

Nisu li bošnjački predstavnici u vlasti u kontinuitetu, od Edhema Bičakčića, Nedžada Brankovića, rah. Hadžipašića, preko Nermina Nikšića i do Fadila Novalića, sve radili ili neradili, kako bi zadovoljili interese nacionalističke HDZ i njenog kriminiziranog rukovodstva, a na očitu štetu države i radnika nehrvata firme Aluminij. Sasvim je poznato i normalno bilo, da su oni plitkoga mozga i uma i nisu se mogli nositi, niti shvatiti, lukave ideje i nakane, koalicionih partnera u vlasti i diskriminatora u hercegovačkim područjima, većinske vladavine.

ep

Svojevremeno sam odmah reagovao i ukazivao na perfidnu i lukavu igru, ovih susjeda, što naši blećci iz vlasti i Elektroprivrede BiH i nisu mogli shvatiti, čemu Ugovor i žurna prodaja električne energije u 2017 –oj godini, takvoj propaloj, diskriminatorskoj firmi Aluminij, velikom i dokazanom leglu kriminala, još većem gubitniku, upravo radi kriminalnih radnji u poslovanju firme i neposrednoj krađi njihovog hvalisavog „najmenadžera„ Mije Brajkovića, dokazanog kriminalca, sa Ustaškim pedigreom. Ovi silni gubici, preko 300 miliona, dugovanja i EPHB, preko 100 miliona i mnogim drugim dobavljačima, nije bio sasvim dovoljan i pouzdan alarm, našoj vlasti, ulizica i podanika, da shvate sa kime imaju posla i da ne zaključuju takve ugovore. Dakle, lukavci su ih upravo i nategli, vlast i EPBiH, kao što se to čini u javnim kućama sa osobljem p……..ki ???

Sada su upravo i došli u situaciju, da im trebaju i neke dodatne količine električne energije, te su ma koliko to skrivali od saznanja šire javnosti, potegli i za uništenjem okoliša i ekologije Jablaničkog jezera.

aluminij

Poznato je, čime je naša javnost manje upoznata jeste, do Elektroprivreda Bosne i Hercegovine od 1. januara ove godine, ugovorom, ima u obavezi podmirivati potrebe za električnom energijom mostarski Aluminij, što bi inače trebala raditi Elektroprivreda HZ HB.

Zato je i  opravdana sumnja da je zbog isporuke električne energije Aluminijskom kombinatu, odnosno zbog te dodatne preopterećenosti, nastupila ekološka katastrofa sa kojom je danas suočeno, jezero kojeg nema.

Neko treba za ovakve postupke odgovarati, ali po principima sopstvene babovine i neka susjedima crkne krava, izgledi su da je prije svih domaćim Bošnjacima iz Jablanice, pocrkale i krave i ribe, a premijer Fadil Novalić i njegova „bošnjačka svita„ iz vlasti i dalje će, u prolasku kroz Jablanicu, normalno svraćati kod Maksumića ili Gojka, na dobro jagnjeće pečenje.

Šta više govoriti ili pisati o ovakvim ljudskim glupostima, narode naš bosansko-hercegovački, da li ćemo se osvjestiti i urazumiti, kakvi li nam to diletanti i neznalice vode ekonomiju, privredu i zemlju u cjelini. Ako i dalje ništa ne činili, svi ćemo mi poput ovog jezera biti pretvoreni u močvare, blato i glib, iz kojeg nas, udruženim snagama neće moći izvaditi ni Allah, ni Bog, ni sveta Gospa Međugorska, a ni sveti otac Papa Franjo, sa patrijahrom Irinejem i reisom ef. Kavazovićem?

Milan Jovičić
Autor/ica 7.2.2017. u 10:53