Ludilo sa maštanjem u periodu izolacije od virusnog djelovanja

Ludilo sa maštanjem u periodu izolacije od virusnog djelovanja

Upravo čitam na internet portalima razne slavopojke i nedovršene pričice na temu lažnoga  hercegovačkog diva firme Aluminij, čiji sam bio graditelj i inžinjer, da bi kao rod srpskoga porijekla, bio totalno i protjeran.

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija – bivši inžinjer firme Aluminij

„Aluminij ima šanse da preživi ili su mu barem teoretski otvorene jedino ukoliko bošnjačka politika preuzme operaciju spašavanja Čovića pa dio duga Aluminija prihvati na sebe. Ali, ona bošnjačka politička partija koja bi preuzela odgovornost za servisiranje Čovićevih dugova, otišla bi u stečaj brže nego Aluminij“. (Denis Kuljiš)

Kako je ovo sve tako inspirativno djelovalo na mene u ovoj samoizolaciji između četiri zida radi zaštite od ubitačnog virusa, ali kako se štititi i od ovih ljudskih nemani, teško je osmisliti.

„Mnogi ljudi, osobito neupućeni,
žele te kazniti zbog toga što govoriš istinu,
što si u pravu, što si onaj koji jesi.
Nikad se ne ispričavaj zbog toga što si u pravu
Ili godinama ispred svog vremena.
Ako si u pravu i znaš to, govori što je na umu.
Čak i ako si u manjini,
Istina i dalje ostaje biti istina„ 

(Gandhi)

Zato bošnjački stručnjaci u proizvodnji metaka kalibra 7,62, gospoda Fadil Novalić i Nermin Džindić uz podršku i svoje Jelke Miličević, te HDZ-ove perjanice akademika Dragana Čovića, svakodnevno lobiraju, putujući do Zagreba, Moskve, Tel Aviva i Šangaja.

Ovome pomahnitavom narodu, sada uslijed uticaja opakog COVID 19, potajno ali se uspješno bave proizvodnjom ubitačne municije u Igmanu iz Konjica, kako bi se i približili Izraelcima i njihovim mentorima, za potrebama svih vrsta streljiva.

Ko zna, možda jednoga dana da tu proizvodnju i preorjentišu na aluminijske legure metala sa ruskim sirovim aluminijem, koji bi se bez carina uvozio do pogona firme Aluminij i njene Livnice.

Zašto bi se išlo u stečaj, kada su ovi mešetari i kriminalci, veoma dobro osjetili i vrijeme i mogućnosti da se ova nam jedina domovina Bosna i Hercegovina, može ogoliti do ispod kože?

Iz pogona Srbe su poodavno protjerali, a ovi ulizički i podanički elementi u Bošnjaka, ne čine im nikakvu prepreku, jer će ih lukavi latini sa Draganom Čovićem, zadovoljiti sa bošnjačkom elektroprivredom, telekomom i sa inim drugim vrijednostima u fildžan državici, zvanoj Bosna.

Za procvat Herceg Bosne i njihovog nacionalističkog HDZ-ovog sistema vrijednosti u planetarnoj pljački naše imovine i diskriminaciji na nacionalnoj osnovi, imajući silnu i dugogodišnju podršku svojih koalicionih partnera u nakaradnoj vlasti i Federacije i Bosne i Hercegovine.

U vremenu ove pandemije, naše ošamućenosti i svakodnevnoj izolaciji, na ovim prostorima i plodnome tlu, mešetari nalaze i plodno tlo da nastavljaju sa svojom lukavom i pogubnom politikom.
Kako su se samo dosjetili toj lukavštini, da u firmi velikom gubitniku, pandan fol formiraju neku drugu firmu Aluminij industriju d.o.o koja će koristiti postrojenja i svu logistiku firme Aluminij d.o.o, ali sa nastalim gubicima, nema ni pomisli o zaduženju i nadoknadi materijalne štete i pokradene vrijednosti firme.

Nemaju oni nikakve veze ni o nadoknadi obeštećenja protjeranih radnika srpske nacionalnosti, bar i mizernih dionica dodijeljenih i svojim partnerima Bošnjacima, a kamo li razmišljanjima o istinskom obeštećenju svakog radnoga mjesta, koje je bilo uzurpirano i kategorički nedostupno i mnogim Bošnjacima i svim Srbima, a psima ulazak u firmu i totalno zabranjen.

Znaju to veoma dobro svi njihovi diskriminatori, kriminalci i lopovi, sa Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom, Mladenom Galićem, Vladom Božićem, Semirom Anićem i inim, koji su se domogli i viška dionica, sa stečenim upravljačkim pravima u odlučivanju o daljoj sudbini firme i našoj sudbini.

U navedenom  aluminijskom kolu kriminala i pljačke, svakako su se našli i premijeri u vladi Federacije sa svojim ministrima, kao i neki međunarodni faktori, koji su svi zajedno godinama, u kontinuitetu sve činili, na štetu države i nas obespravljenih radnika.

Ništa nije izmišljeno, niti je smiješno, već žalosno i tragikomično, da su se u firmi Aluminij u gradu slučaju Mostaru, u našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini istinski dešavali takvi planetarni lopovsko- kriminalni i diskriminatorski poduhvati.

Država bez pravnoga sistema i tužilaštvo-sudske aktivnosti, nužne u borbi protiv svih vidova kriminala i korupcije, nažalost, upitno je kada će saživjeti.