Ljevica i „ljevaci„

Ljevica i „ljevaci„

Nažalost, nisam upućen vjerodostojno u našu ljevicu, ali zato istinski znam koji su to naši „ljevaci„. Upravo su oni veliki kvazi patrioti, rabe kvazi socijaldemokratiju i našu „mutnoetičnost„, te se odnose prema drugima, sličnim strankama, kao stariji brat, sa viđenim i pripremljenim lekcijama i tiradama o istinskoj socijal demokratiji.

Dokazani su to borci „za državu i čovjeka„ sa položenim ispitom u prodaji državne imovine u firmi Aluminij i diskriminaciji radnika srpske nacionalnosti u istoj firmi. Činjenice, upravo, ukazuju da je njihov čelnik, kao premijer Vlade Federacije, od milja zvani Neka ili Nermin Nikšić, odradio sve ove prljave radnje, u interesu i Herceg Bosne i stranke HDZ-a, a protiv sopstvene države, svojih sunarodnjaka Bošnjaka i protiv osnovnih principa socijal demokratije i istinske vrijednosti multietičnosti.

Nemojte nam reći, da ste znali, da je to sve radila i odradila Socijal demokratska partija /SDP/ u vrijeme perioda i mandata svoje vladavine u Federaciji BiH?

Imali su oni i svoje „ikebane„ u srpskom dijelu svoga članstva, od Mirka, Slaviše, Svetozara i inih, koji niti jednoga trenutka ne digoše svoj glas, za odbranu ljudskih prava, radnika srpske nacionalnosti ili svojih sunarodnjaka u firmi Aluminij u Mostaru.

Dakle, sve je to rađeno i odrađeno, pod mentorstvom svoga „hadžije„ Zlaje, koji je pohodio i Meku, u svoje vrijeme, tako da je to njegov nasljednik i izvršilac tih nedjela, kao premijer Nermin Nikšić, upravo i dokrajčio, sve njihove nakane i namjere, oslobađanja Srba i jačanja, njihove paratvorevine Herceg Bosne.

Istina je, da je taj proces godinama u domaćoj vlasti, imao podršku predstavnika Bošnjaka, od prvog premijera Edhema Bičakčića do posljednjeg Fadila Novalića, koji su i svojim neradom i šarlatanskim odnosom prema državnoj imovini ove firme, doprinosili i višegodišnjoj realizaciji, okupacije, pljačke i kriminalnih radnji u firmi Aluminij. Međutim, za njihov nerad i takav odnos, ne može se opravdati i kardinalni kriminalni potezi, premijera Nermina Nikšića, koji je svojim „tibožnjim„ radom i finansijska sredstva svih radnika, usmjerio i dodjelio hrvatima, po njihovim aršinima i mjerilima.

Upravo, je ovo najbolji doprinos „borca za državu i čovjeka„ u jačanju institucije Herceg Bosne, jačanju kvazi sociujal- demokratije i diskriminaciji Srba, na prostorima grada Mostara i šire Hercegovine.

Ništa neobično, znajući da su ovi „ljevaci„ svojevremeno opljačkali i prisvojili imovinu Saveza komunista Jugoslavije / SKJ /, te se i sada sa svojom bogatom logistikom, mogu i ponašati u svojstvu „starijeg brata„ prema svim ostalim strankama, koji svojim programskim orijentacijama, streme ka lijevoj i patriotskoj opciji iznalaženja društveno političkih rješenja za jedinu nam domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

Nemojmo biti naivni, bar mi stariji komunisti, koji smo rabili sve vrijednosti tog bivšeg stranačkog i partijskog sistema, kada smo očigledno opljačkani, poniženi i diskriminirani, od ovih „ljevaka„, izblijedjelih crvenokosih „boraca„ za sosptvene fotelje, ubiranje renti za naše objekte koje smo posjedovali, a od osnovnih vrijednosti i postulata socijal demokratije, serviraju nam svakodnevne demagoške floskule i tirade, o nekom ljevičarskom kursu.

Dok nas takvi vode, sa „hadžijom„ Zlajom iz sjene, njegovom sljedbeniku Nerminu Nikšiću i njihovim „ikebancima„, čemu se nadati na tome zvanom lijevom putu, bez orijentacije i istinskih vrijednosti, nužne nam socijal demokratije, pravičnosti i jednakosti, u jadnoj nam, povampirenoj nacionalističkoj tvorevini, od Republike Srpske, fantazirajuće Herceg Bosne do fantomske državice, Bosne i Hercegovine.