Bravo Lana, volimo te!

Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

N.K.
Autor/ica 15.8.2022. u 19:27

Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu u disciplini 100 metara delfin.

U današnjem finalu Lana je imala vrijeme 57.27, što je bilo dovoljno za treću poziciju na kraju utrke.Prvakinja Evrope je postala Šveđanka Louise Hansson koja je imala vrijeme 56.66, a srebro je osvojila Francuskinja Marie Wattel (Francuska) s vremenom 56.80.

Rezultati finalne utrke (Foto: Screenshot)
Rezultati finalne utrke (Foto: Screenshot)

Lana je bila najmlađa učesnica finalne utrke sa samo 16 godina, a samo je još Belgijanka Roos Vanotterdijk (17) iz Belgije bila maloljetna.

Osim njih, u finalu su učestvovale još i Anna Ntountounaki (Grčka), Ilaria Bianchi (Italija), Angelina Koehler (Njemačka) i Keanna Macinnes (Velika Britanija).

Inače, na ovom prvenstvu Lana će učestvovati i u disciplini 200 metara delfin, a kvalifikacije su na rasporedu sutra ujutro.

Ranije je naša najbolja plivačica nastupala i u disciplini 50 metara delfin, a tu je okončala takmičenje u polufinalu.

Odmah su počele pristizati brojne čestitke, a gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obećala je i nagradu.

“Naša Lana Pudar nastavlja nizati uspjehe! Ovaj put nas je počastila medaljom s Evropskog prvenstva. Grad Sarajevo će ovaj fenomenalan rezultat nagraditi iznosom od 10.000 KM. Hvala za ponos i radost koju osjećamo! Bravo Lana, volimo te!”, poručila je gradonačlenica.

Klix.ba

Tagovi:
N.K.
Autor/ica 15.8.2022. u 19:27