Kazališna uspješnica „Chick lit“ nakon duže stanke ponovno na daskama HNK Mostar

tačno.net
Autor/ica 22.3.2017. u 18:11

Kazališna uspješnica „Chick lit“ nakon duže stanke ponovno na daskama HNK Mostar

Predstava HNK Mostar prema tekstu Damira Šodana „Chick lit“ u režiji Tanje Miletić Oručević i u izvedbi glumaca i suradnika iz svih kazališnih kuća u Mostaru  premijerno je izvedena 12. studenog 2013. godine te je kao svojevrsni „svemostarski“  projekt odmah izazvala odličnu reakciju publike.

 

Nakon više od godinu i pol mostarska publika ponovno je u prilici gledati ovu sjajnu predstavu u nedjelju, 26. ožujka 2017. godine, s početkom u 20 sati na sceni HNK Mostar.

Šodanov „Chick lit“ je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva, koje odveć korespondira i s našom, bosanskohercegovačkom stvarnošću. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu u povodu izlaska njene nove knjige. Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u Šodanovom dramskom rukopisu promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. Paralelno s partijem, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako zabava odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice“ s novopečenom aristrokracijom.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Velimir Njirić Pšeničnik, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Ivan Skoko, Emir Spahić, Saša Oručević, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj-Maksumić i Igor Vidačković.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

  • porukom preko Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
  • porukom na adresu e-pošte hnkmos@gmail.com
  • telefonski na broj 063/317-348.

Podsjećamo studente da i za ovu predstavu mogu iskoristiti vaučere za besplatne ulaznice koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 22.3.2017. u 18:11