Iz HNŽ-a 100 000 maraka pomoći Zagrebu

tačno.net
Autor/ica 24.3.2020. u 20:14

Iz HNŽ-a 100 000 maraka pomoći Zagrebu

Na današnjoj, 76. žurnoj telefonskoj sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, uz niz drugih odluka, donijela je Odluku o odobravanju novčanih sredstava u svrhu pružanja jednokratne financijske potpore Republici Hrvatskoj – Gradu Zagrebu, pogođenom prirodnom nepogodom zemljotresom.

Vlada će tako Zagrebu ‘prebaciti’ 100 tisuća maraka, odlučeno je u utorak.

Predsjednik Vlade HNŽ-a, Nevenko Herceg pomoć je najavio u nedjelju nakon iskazivanja sućuti Zagrepčanima.

”U povodu još jedne strašne prirodne nepogode koja je jutros pogodila Zagreb, uputiti izraze suosjećanja i potpore dragim žiteljima Zagreba i cijele Republike Hrvatske, Naše misli i molitve su s njima, a ukoliko bude potrebe i mogućnosti da HNŽ pruži Zagrebu i neku vrstu pomoći, bit ćemo na raspolaganju”, kazao je ranije Herceg.

Na istoj sjednici, donijeta je Odluka o prihvaćanju Sporazuma o sufinanciranju između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Vlade HNŽ u svezi s projektom ”Odgovor na COVID – 19”, priopćeno je iz Vlade.

Temeljem Sporazuma, Vlada HNŽ-a će, prema specificiranoj Odluci Županijskog stožera civilne zaštite, vršiti nabavu nužnih medicinskih sredstava, sredstava za preveniranje, sredstava za zaštitu i slično, što će Razvojni program Ujedinjenih naroda sufinancirati u iznosu do 50% ukupne vrijednosti, javlja Bljesak.info. 

Niko od građana HNŽ nije protiv pomoći Zagrebu, naprotiv – ali da li je to bio prioritet u ovim teškim trenucima za sve nas?

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 24.3.2020. u 20:14