Inicijativa Naše stranke za uređenje partera i prilaza ispred ambulante u Kočinama

tačno.net
Autor/ica 8.5.2017. u 15:59

Inicijativa Naše stranke za uređenje partera i prilaza ispred ambulante u Kočinama

“Naša stranka Mostar na sugestiju mještana prigradskog mostarskog naselja Kočine, pokreće inicijativu uređenja prilaza i partera ispred područne ambulante u tom mjestu.

„Ambulanta je lijepo uređena, ali sve kvari prilaz i prostor ispred nje, posebno kad su lošije vremenske prilike, tad je skoro i nemoguće od vode izaći iz automobila, naročito za starije osobe i djecu“, kazala je Katica Omanović, mještanka Kočina i članica Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Naša stranka Mostar ovu inicijativu dostavit će nadležnim gradskim i kantonalnim institucijama, te iskoristiti sve demokratske mehanizme da nadležnima predstavi ovaj problem kao važan, posebno jer za njegovo rješavanje nisu potrebna značajnija finansijska sredstva.

„Naš zadatak je upozoravati vlast na ovakve nedostatke i propuste, te se nadati da će oni biti riješeni. Bilo kako, poučeni iskustvom oko uređenjena partera u Šantićevoj ulici, ovo će sigurno biti jedan naš amandman na narednoj javnoj raspravi za budžet, ako do tada ne bude saniran prostor ispred ambulante u Kočinama“, dodala je Katica Omanović”, stoji u saopćenju Naše stranke.

tačno.net
Autor/ica 8.5.2017. u 15:59