Građani Mostara ogorčeni, životi pješaka ugroženi

tačno.net
Autor/ica 27.7.2018. u 15:33

Izdvajamo

  • "Na pozive saobraćajnoj policiji da uklone bespravno parkirana vozila i regulišu saobraćaj, većinom dobijemo neodređene odgovore i ne bude intervencije. Mi podnosimo ovu peticiju da bismo spriječili tragediju. Tražimo da hitno riješite ovaj problem i da zaštitite građane, a ukoliko to ne učinite - blokirat ćemo ulicu Ose Grebe svaki dan dok se ne riješi ovo pitanje", navodi se u peticiji.

Povezani članci

Građani Mostara ogorčeni, životi pješaka ugroženi

Stanari mostarskih ulica Hadžajlića, Husrefovića, glavne ulice Osmana Ose Grebe sa sporednim sokacima, kao i vlasnici trgovačkih i drugih privatnih objekata peticijom su se oštro suprotstavili kretanju vozila pješačkom zonom, adresirajući je inspekciji pri Ministarstvu saobraćaja i veza HNK te tražeći da nadležni organi provedu hitnu zabranu kretanja motornih vozila, automobila u oba smjera ulicom Ose Grebe.

Stanari navode da su svakodnevno ugroženi ljudski životi, naročito životi djece, kao i osoba sa pomagalama koji se pješice kreću ovim dijelom grada. Zahtjevaju da nadležni reguliraju vrijeme dostavljana robe za privatne djelatnosti, a da se za stanare izdaju posebne dozvole kako bi stigli do svojih domova.

“Na pozive saobraćajnoj policiji da uklone bespravno parkirana vozila i regulišu saobraćaj, većinom dobijemo neodređene odgovore i ne bude intervencije. Mi podnosimo ovu peticiju da bismo spriječili tragediju. Tražimo da hitno riješite ovaj problem i da zaštitite građane, a ukoliko to ne učinite – blokirat ćemo ulicu Ose Grebe svaki dan dok se ne riješi ovo pitanje”, navodi se u peticiji.

fejiceva

Slična situacija je i u Fejićevoj, kao i drugim dijelovima grada koji bi trebali biti pješačka zona, pogotovo u vrijeme kada Mostar posjećuje velik broj turista.

fejiceva2

tačno.net
Autor/ica 27.7.2018. u 15:33