Elvis Redžić: Sprema se neviđena pljačka izborne volje građana Mostara

Elvis Redžić
Autor/ica 6.11.2020. u 09:06

Elvis Redžić: Sprema se neviđena pljačka izborne volje građana Mostara

Elvis Redžić – Foto: FB

Otvorenim pismom predsjedniku centralne izborene komisije BiH gospodinu Željku Bakalaru obratio se Elvis Redžić, nestranački kandidat Prve stranke za gradskog vijećnika Mostara.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

‘Ovim putem Vam se obraćam kao nestranački kandidat Prve stranke za gradskog vijećnika Mostara.

Kao nosilac gradske liste za izbore u Mostaru sam i kandidat za gradonačelnika Mostara, pišem vam ovo otvoreno pismo zato što se sprema neviđena pljačka izborne volje građana Mostara. Određena lica iz određenih “velikih” stranaka su prijavili 15 malih stranaka za izbore u Mostaru sa po jednim kandidatom na listi što jeste po zakonu, međutim, tih 15 stranaka će imati skoro 400 članova biračkih odbora koji će ukrasti izbornu volju građana jer su iz tog razloga i prijavljene po izbornom zakonu.

Ako dozvolite ovu pljačku izborne volje građana koja se sprema u Mostaru vi kao predsjednik CIK-a ćete biti glavni i odgovorni zato što će kriminal vladati ovim gradom i državom.

Želim da napomenem kako ste nama skinuli 12 kandidata s liste, isto po ,,zakonu,, jer su nam namjestili ovi gore navedeni po mojim saznanjima Nermin Kljako i Safet Oručević koji spremaju pljačku izbora u Mostaru, zato što mi koji želimo da iskoristimo pravo da budemo birani ne možemo jer su izbori u Mostaru već rezervisani za određene stranke koje će kao fol po “zakonu” ući u Gradsko vijeće.

Ovim putem vam napominjem da ću u slučaju ako ostane ovako i prešutno se odobri kriminal kao kandidat za izbore pozivati građane da se isele iz ove države i da traže svoje dostojanstvo u državama u kojima ne mogu glasati.

S poštovanjem,

Elvis Redžić’

Elvis Redžić
Autor/ica 6.11.2020. u 09:06