Danas se otvara 19. Međunarodni sajam privrede Mostar 2016.

tačno.net
Autor/ica 12.4.2016. u 09:36

Danas se otvara 19. Međunarodni sajam privrede Mostar 2016.

Međunarodni sajam privrede Mostar – 2016., jedna od najznačajnijih privrednih manifestacija u regiji, danas će otvoriti svoja vrata u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru.

Svečanost otvaranja planirana je u Paviljonu 1, s početkom u 11 sati.

Na ovogodišnjem, devetnaestom po redu sajmu, na oko 30.000 metara zatvorenog i otvorenog prostora predstaviće se izlagači iz 24 zemlje, a očekuje se da bi Sajam, za njegovog trajanja, moglo posjetiti oko 50.000 ljudi.

Uz opštu sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane privrede, održaće se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacionih tehnologija.

Mostarski sajam, u saradnji sa svojim partnerima, organizuje i niz konferencija, okruglih stolova i radionica na temu obnovljivih izvora energije, izgradnje hidrocentrala, turizma i zaštite okoline, razvoja privrede, ulaganjima u BiH, izvozu i uvozu.

Takođe, u sklopu Sajma turizma bit  predstavljena domaća i regionalna vinarska proizvodnja, autohtona hercegovačka te slavonska kuhinja i dodijeljene nagrade najboljim vinima.

novasloboda.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 12.4.2016. u 09:36