Aktivisti Mostara za pomoć stradalima od poplava

tačno.net
Autor/ica 22.5.2014. u 13:17

Aktivisti Mostara za pomoć stradalima od poplava

Neformalna grupa građana i volontera pod nazivom „Aktivisti Mostara za pomoć stradalima od poplava“ je prije par dana poslala obavijest za medije da u saradnji sa Crvenim križom sprovodi akciju pod nazivom „Od vrata do vrata“. Dakle ne organizuje akciju Crveni križ već Aktivisti Mostara koji sav prikupljeni prihod dostavljaju Crvenom križu u Sjevernom logoru o čemu je obaviješten i predsjednik Crvenog križa gospodin Alen Kajtaz.

S obzirom da je nakon prvobitnog velikog odaziva građana nije bilo potrebe za takvom akcijom nije se ni održavala prvih dana međutim kako vrijeme otiče opada zainteresovanost građana te su Aktivisti sa svojom akcijom „Od vrata do vrata“ su željeli da pobude svijest kod građana Mostara da ni jedna donacija nije mala bilo da se radi o jednoj konzervi ili o litri mlijeka i da svim unesrećenima će mnogo značiti. S obzirom da nisu svi građani u mogućnosti da dođu do Crvenog križa i doniraju 20 l vode, 10 konzervi, paket pelena za djecu, paket dječije hrane, sredstava za čišćenje i higijenu( kakve su bile donacije većine onih koji su dolazili i donosili svoje pakete u Crveni križ, čija vrijednost u ovoj kolicini košta preko 50 KM, Aktivisti su odlučili da omoguće i tim ljudima da daju svoj doprinos u akciji pomoći svim stradalim od poplava.

Naši aktivisti sa sobom nose akreditacije na kojima se nalazi naziv i mini logo a na čijoj pozadini se nalaze imena i prezimena te kontakt telefoni svih odgovornih, također imaju kontakt telefon predsjednika Crvenog križa gospodina Alena Kajtaza, te će sa sobom da nose permanentne markere i hemijske i da na licu mjesta na sve donirane stvari da stavljaju oznaku H ( koja označava da su ti proizvodi namjenjeni humanitarnoj pomoći).

Molimo sve građane koji žele da daju svoje donacije našim aktivistima da to urade u vidu namirnica, a ako se odlučite da date svoje donacije u novcu taj novac će da bude uplaćen na račun Crvenog križa.

O tome kako naši volonteri ne žele da varaju građane govori i činjenica da smo od samog početka objavili imena i prezimena odgovornih osoba i njihove kontakt telefone.

Apelujemo na građane da slobodno traže lične iskaznice naših volontera i neka provjere njihovu validnost na sljedećem broju : 062/722-322

Apelujemo na građane da ne prestaju da pomažu svim stradalima od poplava bilo preko Crvenog križa ili naših volontera ili Caritasa ili neke druge organizacije koja sakuplja pomoć.

Iz Crvenog križa su nam javili da sada imaju dovoljno odjeće te apeluju na građane da ako su u mogućnosti doniraju sljedeće stvari za higijenu (ulošci za žene,vlažne maramice, kaladonti, četkice, obične maramice, sredstva za češćenje, prašak za odjeću, , šamponi za kosu, šamponi za posuđe, sapuni, peškiri, tanjuri, kašike,viljuške (plastično posuđe), vreće za smeće, spužve svjeće, toalet papir, pelene za djecu i odrasle,kabanice za kišu, gumene čizme, metle, lopate) te hranu ( konzerve, začine, dječija hrana, juhe, paštete, tjestenina, mlijeko)

Za više informacija o našim aktivnostima posjetite i našu facebook stranicu (https://www.facebook.com/AkitivistiMostar ) gdje možete da pročitate svaki dan izvještaj o našim aktivnostim za taj dan.

tačno.net
Autor/ica 22.5.2014. u 13:17