Promocija Omladinskog Magazina Karike u Abraševiću

tačno.net
Autor/ica 2.7.2018. u 16:20

Promocija Omladinskog Magazina Karike u Abraševiću

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini, je nevladina, neprofitna organizacija, koja se bori za  medijske slobode, veću medijsku pismenost i generalno bolje stanje u Bosni i Hercegovini po pitanju medijske industrije. Nastala je 2007. ONAuBiH je multietnična, omladinska organizacija koja pruža priliku mladim ljudima da se bolje i podrobnije upoznaju s medijima, medijskim slobodama i pismenošću. Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini već je 11 godina tu kako bi mladima pružila kvalitetno obrazovanje na svim poljima medija, priliku da se u svojim znanjima okušaju i da kvalitetno popune medijski prostor koji sami kreiraju! U periodu od 2.7. do 6.7.2018. godine, Omladinska Novinska Asocijacija u Bosni i Hercegovini organizuje ONAuBiH sedmicu, posvećenu promociji organizacije. Prvi njen dan u Mostaru, 4.7.2018. godine, predviđen je za medijsku promociju, gostovanja i priloge pri medijskim kućama Mostara. Kroz informisanje, obrazovanje, kritičko izražavanje ali i izvještavanje bez cenzure i političkog pritiska, pokušavamo unaprijediti medijski prostor. Glavni projekat ONAuBiH-a je časopis Karike, koji je počeo izlaziti 2008. godine. U 2009. godine Karike su postale prilog dnevnim novinama Oslobođenje, a od 2011. izlaze samostalno.

Pored pomenute aktivnosti, 8.7.2018. godine, biće održana promocija Omladinskog Magazina Karike, u Omladinskom Kulturnom Centru Abrašević, s početkom u 19:00 sati.

Događaj je posvećen u potpunosti promociji našeg portala. Aktivnosti su:

-upoznavanja prisutnih s radom Omladinskog Magazina Karike 19:00-19:30

-radionica ,,Zašto nam je potreban žurnalizam?”
19:3-21:00

Naučite napisati novinarski tekst, prepoznati potencijalne zanimljive priče, ali ste i u mogućnosti postati potencijalni dopisnik našeg portala! Svi ste dobrodošli!

FB link događaja: https://www.facebook.com/events/239703290167477/

FB stranica ONAuBiH-a: https://www.facebook.com/onaubih/

FB stranica Omladinskog Magazina Karike: https://www.facebook.com/magazinkarike/

Instagram profil Omladinskog Magazina Karike: @magazik_karike

Instagram profil ONAuBiH-a: @onaubih

tačno.net
Autor/ica 2.7.2018. u 16:20