32. Alternativna akademija

tačno.net
Autor/ica 22.8.2016. u 10:03

32. Alternativna akademija

U subotu, 20. avgusta počela je posljednja radionica 32. Alternativne akademije koja je već tradicionalno uvod u Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike koji se ove godine u Mostaru održava po 41. put od 26. avgusta do 1. septembra. Pomenuta radionica namjenjena je za učitelje, nastavnike, profesore, voditelje dramskih sekcija, voditelje dramskih grupa i drugih oblika dramskog raida, te sve one koji u svom radu dramu i teatar koriste kao alate, sredstva za rad.

Radionica je nazvana „3 u 1“ jer će na njoj biti obrađene tri cjeline i to: Osnove Forum teatra, Osnove Teatra u obrazovanju i Osnove režije za neprofesionalce.

Radionica će trajati do 26. 08. 2016. godine kada će imati javnu prezentaciju, a učesnicima će omogućiti da kroz praktičan ovladaju tehnikama forum teatra i teatra u obrazovanju, te da sami u toku radionice kreiraju vlastite programe. Paralelno sa tim ovladaće sa osnovnim znanjima rada sa grupom i vođenja stvaralačkog procesa kako bi kreirani „mamci“ imali sva obilježja teatarskog čina.

tačno.net
Autor/ica 22.8.2016. u 10:03