Želite provesti život na Marsu? Prijavite se.

tačno.net
Autor/ica 6.5.2013. u 08:15

Želite provesti život na Marsu? Prijavite se.

Jednosmjerni put na Mars je trenutno jedina moguća opcija za odlazak na crveni planet pomoću danas dostupne tehnologije. Drugim riječima, ako se želite pridružiti neprofitnoj svemirskoj organizaciji Mars One, koja želi na crveni planet dovesti prve kolonizatore 2023. godine, koji će tamo vjerojatno provesti čitav život, možete snimiti kratki video film u kojem ćete se predstaviti i navesti svoje razloge zbog kojih mislite da biste bili idealni putnik na Mars s jednosmjernom kartom.

Inače, Mars One ima ideju da prvi kolonizatori sudjeluju u svojevrsnom reality showu, što znači da ćete pristankom na njihove uvjete čitav život na crvenom planetu provesti pod budnim okom kamera.

Za ovu “Big Brother koloniju” će se izabrati između 24 i 40 kandidata (polovica žena, polovica muškaraca), koji će se na Mars slati u grupama po četvoro.

Cijena dolaska prvih kolonizatora na Mars će iznositi oko 6 milijardi dolara, a Mars One vjeruje da će to pokriti reality showom, dok će za lansiranja i spuštanja na Mars kolonizatora, potrebne opreme, potrepština i rovera biti zadužena tvrtka SpaceX, odnosno njihove Falcon Heavy rakete.

Space One navodi kako će na Marsu kolonizatori imati apsolutnu slobodu, dakle neće dobivati nikakva naređenja sa Zemlje, već će im život funkcionirati onako kako si ga sami urede, čime će kako kažu, “stvoriti novu civilizaciju, vlastite praznike i vlastite zakone”.

Ako se i vi želite prijaviti za kolonizaciju Marsa, posjetite ovu poveznicu na kojoj možete ostaviti svoju video prijavu ili pogledati filmove onih koji su se već prijavili.


znanost.hr

tačno.net
Autor/ica 6.5.2013. u 08:15