Zar i kosi treba zaštita od sunca?

Autor/ica 11.7.2011. u 20:48

Zar i kosi treba zaštita od sunca?

Ne pitaj se što će sunce, sol i vjetar učiniti od tvoje zanosne kose, nego na vrijeme zaštiti vrhove od pucanja, vlasi od isušivanja, boju od izbjeljivanja!

Na spomen ljepotica s plaže asociramo kalifornijske beach babes preplanulih tijela i dugih plavih vlasi koje lepršaju na vjetru, poput Bondovih boginja koje u slow motionu izranjaju iz mora à la Ursula Andress. Kako bi i vaša kosa zavodljivo vijorila na ljetnom povjetarcu, ne trebate slow motion efekte, nego pravilnu njegu.

Suha kosa slična kartonu. Iako morska sol isprva upija mast pa masna kosa konačno izgleda suho, s vremenom će početi dehidrirati vlakno vlasi. U suradnji sa suncem potpuno će je oslabiti i pospješiti raspadanje keratina i melanina. Kako spasiti stvar? Zaboravite na klasično pranje kose. Prije šamponiranja na vlasi zapetljane morskom soli i isušene suncem nanesite ampulu ulja na bazi ricinusova i esencijalnih ulja kadulje, ružmarina, borovnice i limuna Phyto Huile d’Ales. Nabavite njegujuće preparate iz specijaliziranih ‘sunčanih’ linija, poput L’Oréal Professionnel Solar Sublime ili Nivea Long Repair ako imate dugu kosu.

Rascvali vrhovi kao krošnja drveta. Prije odlaska na godišnji otiđite na preventivno skraćivanje vrhova, a tijekom ljetovanja koristite sprejeve za kosu s UV-zaštitom, poput seruma iz linije Kérastase Soleil ili L’Occitaneove linije na bazi 5 esencijalnih ulja, koji će zaštiti i ojačati strukturu vlasi, čime ćete joj omogućiti oporavak do sljedećeg zarona u morsko plavetnilo.

Spaljeni, a ne plavi pramenovi. Kako spriječiti izbjeljivanje obojene kose? Tijekom dana zaštitite je šeširom ili maramom. Navečer joj omogućite intenzivnu hidrataciju hranjivom maskom koju ćete držati nekoliko minuta, zatim je isperite šamponom pa ponovno nanesite masku i odmah je isperite, recimo šamponom iz linije John Frieda Go Blonder. Prije kupanja u bazenu zaštitite kosu od klora hranjivim uljem, recimo dragocjenim arganovim uljem iz Maroka poznatom kao famozni Maroccanoil.

Autor/ica 11.7.2011. u 20:48