Zagovornici i protivnici mikročipovanja

tačno.net
Autor/ica 23.10.2013. u 12:08

Zagovornici i protivnici mikročipovanja

Amerika je prva država na svijetu koja zahtjeva da svaki američki državljanin primi radio frekventni mikročip.

Mikročip ili biometrijska lična karta će sadržati predajnik koji će omogućiti “nekome” da prati lične podatke pomoću elektronske baze podataka. Kako objašnjavaju to je drugačije rečeno, nacionalna lična karta pod drugim imenom.

Javnosti je objašnjena neophodnost čipovanja kao mjera za kontrolu medicinske nege. Nema sumnje da će uz veliku medijsku kampanju ovo biti sprovedeno.

Da je čipovanje neophodno objašnjava se mnogim argumentima ali je među njima i jedan pomalo rasistički koji objašnjava da je neophodna kontrola građana čipovanjem i zbog navodno velikog broja imigranata koji ugrožavaju interese države.

Ovakav vid kontrole građana najviše popularišu sada u Arizoni.

Još bivši predsjednik Ronald Regan je odbio čipovanje i često je nazivao “Mark of the beast” ili “žig zvjeri”.

Grupe i pojedinci koji se bave ovom temom smatraju da je Bildberg grupa naredila čipovanje cijele američke populacije a onda i svijeta.

Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti koji poziva na uvođenje mikročip implantata je usvojen a cilj je da svaka beba rođena u SAD dobije mikročip na rođenju.

Neki izvori tvrde da ova ideja nije potekla od Obame već je plan nastao prije više decenija od strane uprave bivšeg predsjednika Džordža Buša. Nova čip tehnologija je toliko napredna da zvuči kao naučna fantastika, usavršena je i lako primenjiva.

Neki poznavaoci Biblije sugerišu da apostol Pavle objašnjava kako se to uklapa u Otkrovenju 13, da lažni prorok zagovara jednu religiju u svijetu i tera ljude da prihvate “žig zvjeri”.

“Žig zvjeri” pod rukovodstvom lažnog proroka, zahtjeva svjesno odbacivanje Isusa Hrista i obavezu obožavanja Antihrista.

Činjenica je međutim, da bez obzira na implante koji će se primjenjivati kao obaveza u narednim godinama, već sada se vrši kontrola stanovništva preko RF čipova u raznim vidovima.

Naprimjer, od prije nekoliko godina svi mobilni telefoni imaju ugrađenu opciju da iako su ugašeni mogu se uključiti daljinski i prisluškivati a da to njegov vlasnik ne zna. Ta opcija je moguća čak i ako se izvadi baterija iz telefona. Čim ste kupili telefon, Vi ste se praktično čipovali i bez ugrađivanja mikročipa u Vaše tijelo.

U mnogim dijelovima svijeta, učenici nose mikročipove kao bezbjednosno osiguranje od otmica. To je prvi put uvedeno prije nekoliko godina u Teksasu. U međuvremenu su te mjere osiguranja počele da primenjuju i druge države van SAD.

U samom Teksasu je započeta inicijativa da se djeca i omladina čipuju ugrađivanjem mikročipa pod kožu kako bi policija imala kontrolu u slučaju otmice.

Strah od otmica djece pojačan je poslje užasne sudbine tri otete djevojke koje je Ariel Kastro iz Klivlenda u državi Ohajo učinio prije 12 godina.

On je oteo tri djevojke koje je držao u lancima i silovao više od 10 godina.

Takve i slične sudbine koje su u SAD dosta česte, idu na ruku zagovornicima čipovanja cijele nacije. Oni tvrde da Kastro ne bi mogao učiniti zločin da su djevojke bile čipovane.

Ne treba uopšte sumnjati da će se taj trend čipovanja proširiti na cio svijet, jer takvih groznih sudbina ima svuda.

Zagovornici obaveznog čipovanja podsjećaju da bi nasilno drogiranje djevojaka, njihove otmice i prisiljavanje na prostituciju, moglo biti spriječeno ukoliko bi bili čipovani.

Protivnici čipovanja ističu u prvi plan lične slobode i samostalno odlučivanje.

Moramo se sjetiti da smo imali nezadovoljstvo i proteste prilikom uvođenja čipovanih ličnih karata, ali je danas situacija takva da ih skoro cio svijet ima.

Moramo takođe znati da je svaki mikročip, ugrađen bilo gdje, u ličnu kartu, vozačku dozvolu, platnu karticu ili zdravstvenu knjižicu, podložan kontroli.

Mikročipovanje pod kožu šake, ramena ili stomaka, samo je dodatna mjera za one koji ništa od čipovanih dokumenta nemaju, a takvih je veoma malo.

Sam čin ugradnje mikročipa:

(Sandzak-x.net)

tačno.net
Autor/ica 23.10.2013. u 12:08