Vitaminima do glatke i sjajne kože

Autor/ica 30.6.2011. u 12:53

Vitaminima do glatke i sjajne kože

 

Nakon izloženosti kože hladnoći,vjetru, snijegu i kiši, sada kožu treba pripremiti za nove vremenske uvjete i izlaganje suncu, te zaštititi od štetnog UV zračenja. Sve te promjene, ne poduzmete li potrebne korake, odrazit će se ponajprije na licu, gdje koža gubi elastičnost, gipkost, sklonija je nastanku bora, gubi vlažnost, a vaš ten mladolikost i svježinu.

Korištenje vitaminskih krema, te ciljanih tretmana koji pomažu da se hranjivi sastojci iz kozmetičkih preparata bolje upiju i prodru duboko u slojeve epiderme, poboljšat će zdravlje kože, stimulirati proizvodnju kolagena, te ojačati prirodnu zaštitnu barijeru kože.

Koži trebaju vitamini

Vitamin E je antioksidans koji se nalazi u većini krema za dnevnu njegu, daje koži nježnost i mekoću, reducira prijevremeno starenje, djeluje kao «čistač» slobodnih radikala i smanjuje nadraženost. Također poboljšava cirkulaciju, te ima povoljno djelovanje na učvršćivanje tkiva. Vitamin A stimulira proizvodnju kolagena.

Provitamin B5 i ostali B vitamini imaju veliko značenje za kožu kao regulatori izmjene tvari, važni su za disanje kožnih stanica. Vitamin E je antioksidans, koji štiti prirodnu barijeru kože i čini je glatkom. Vitamin F u uskoj je vezi s izmjenom tvari masti i ugljikohidrata. Ukoliko tijelu nedostaje vitamin F to se očituje u lošoj koži, na kosi i noktima te na pomanjkanju masnoće, ljuštenju, opadanju kose. Koža izgleda suho, uvelo.

Tretmani protiv preranog starenja kože

Uz kreme za dnevnu i noćnu njegu lica i vrata, svakako u pripremu za ljeto uključite i ciljane tretmane u kozmetičkim salonima. Birajte one koji će ojačati strukturu kožnog vezivnog tkiva i u kojima se koriste preparati s vitaminima A i E, jer sprječavaju prerano starenje kože te stimuliraju staničnu regeneraciju. Poželjno je da sadrže i hranjiva ulja koja poboljšavaju strukturu kože, čine ju elastičnom i sjajnom.

Ako su vam na licu tragovi svakodnevnog stresa, koža umorna i bez sjaja, dobre rezultate postići ćete pomoću tretmana s kisikom. Kisik pomaže kod regeneracije kože, potiče prirodno stvaranje kolagena i elastina, djeluje protiv starenja,te obnavlja kožu. Kozmetički saloni nude i kombinaciju kao antioksidativni vitaminski tretman lica. Njime se postiže neutralizacija slobodnih radikala, obnavlja vlažnost i mekoća kože.

Zaštitite kožu

Obavezno kožu lica i tijela zaštite od štetnog UV zračenja, ne samo na plaži nego prigodom svakog izlaska na sunce, posebice krećete li se vani u vrijeme kada je zračenje najveće. Neadekvatna zaštita dovodi do pojave bora, preranog starenja kože, ali su moguće i vrlo ozbiljne posljedice, teške bolesti i zdravstvene komplikacije. Preparati za zaštitu od sunca trebali bi postati dio vaše njege, kako kože lica tako i tijela. Hidratantna krema s UV filtrima ujedno vam može poslužiti i kao odlična podloga za šminku.

Autor/ica 30.6.2011. u 12:53