Vedrana Šehagić ide na veliko finale Triumph Inspiration Award u Berlin

Autor/ica 5.4.2011. u 09:00

Vedrana Šehagić ide na veliko finale Triumph Inspiration Award u Berlin

Na domaćem izboru za Triumph Inspiration Award, održanom 4. travnja u zagrebačkom Arena centru, stručni žiri je odabrao Vedranu Šehagić za hrvatsku predstavnicu koja će nastaviti natjecanje na velikom međunarodnom finalu u Berlinu.
Članovi žirija, direktorica Triumph Hrvatska Marijana Žaja, pjevačica Nina Badrić, modni dizajner Ivan Alduk, glavna urednica Fashion.hr-a Ana Pavić te dvoje profesora s Tekstilno-tehnološkog fakulteta odabrali su pobjedničku kreaciju među 17 finalista.

Voditeljica natjecanja bila je Nevena Rendeli, a svih 17 finalista na modnoj reviji je prikazalo svoje interpretacije donjeg rublja na temu „125 godina slavljenja žena“. Drugo mjesto osvojila je Nikolina Grgić, a treće Ines Košmerl.

Ove godine održava se četvrti zaredom Triumph Inspiration Award na kojem će sudjelovati 37 zemalja, među kojima je i Hrvatska po prvi put. 2011. godinu obilježava i jedinstven trenutak za Triumph koji ove godine slavi 125. godišnjicu. Tako je tema TIA za ovu godinu povezana s tom godišnjicom te mladi dizajneri prijavljeni na natječaj pokazuju vlastitu inspiraciju teme „125 godina slavljenja žena“. Pobjednici 37 zemalja sudionica nastavljaju natjecanje na velikom međunarodnom finalu u Berlinu – na spektakularnom showu koji se održava u večeri otvaranja Berlinskog Fashion Week-a u srpnju 2011. godine. Prije finala glasači iz cijelog svijeta mogu vidjeti i glasati za najbolje radove na www.triumph-inspiration-award.com. Online pobjednik ulazi u veliko finale s jednim bodom.

Na velikom finalu u Berlinu finaliste će ocjenjivati renomirana imena iz mode, dizajna i medija. Supermodel Helena Christensen, fotograf, izdavač i filmski redatelj Rankin, britanski dizajner Matthew Williamson te glumica i pjevačica Karen Mok bili su članovi prošlogodišnjeg žirija.

Nina Badrić, članica žirija našeg nacionalnog izbora TIA, ujedno je i novo zaštitno lice Triumphove nove „Shape Sensation“ kolekcije za proljeće/ljeto 2011. Svi koji tragaju za ljepšom linijom bit će očarani s tri visoko inovativne i zadivljujuće serije koje debitiraju ove sezone u Triumphovoj novoj “Shape Sensation” kolekciji. Predstavljen prošle jeseni na opće oduševljenje, ovaj koncept donjeg rublja rješenje je sezone za modno oblikovanje bez mane i na najprivlačniji mogući način.

Triumph Inspiration Award pruža mladim dizajnerima veliku odskočnu dasku za kasniju karijeru. Osim novčane nagrade od 15.000 € pobjednik surađuje s dizajnerskim timom Triumpha na razvoju svoje pobjedničke kreacije u komercijalni primjerak. Prošlogodišnja pobjednička kreacija „Morphology“ Nikolaya Bojilova iz Bugarske ići će u prodaju u srpnju 2011. godine kao limitirana serija u odabranim Triumphovim i drugim veleprodajnim jedinicama diljem svijeta. Drugo i treće mjesto također dobivaju novčane nagrade od 10.000 € i 5.000 €.


Opis kreacije Vedrane Šehagić

Žena kroz stoljeće nije preformulirala svoje tijelo nego um koji upravlja njime. Ta ideja uobličena je u rekonstrukciju vrlo zahtjevnog renesansnog oblika preformuliranog u siluetu futurizma koji ističe geometrijske oblike. Model čine korzet i gaćice vrlo stroge geometrijske forme, čime predstavlja jedinstvenu snagu ženskog uma koji vlada njezinim tijelom. Vrlo zahtjevnu rekonstrukciju renesansnog korzeta čini više desetaka krojnih dijelova koji svojom formom simboliziraju ženstvenost te su povezani u jedinstvene oblike koji tvore futurističku siluetu. Korišteni materijali su pamuk i svila sjajnih i matiranih mračnih tonova koji ističu njihovu igru. Modni dodaci su ručno izrađeni te prate figuru ističući formu modela.

Autor/ica 5.4.2011. u 09:00