U čemu je tajna fascinacije muškaraca grudima i bokovima

Autor/ica 20.4.2011. u 08:29

U čemu je tajna fascinacije muškaraca grudima i bokovima


Slika
Istraživanja su potvrdila da muškarci na privlačnoj ženi svoj pogled usmjeravaju prvenstveno na grudi, struk i bokove. Spomenuta područja su naglašena na slici lijevo.

Naravno, pogledaju oni i u lice… ali se na tom području ne zadrže baš dugo. Ako nas određena žena privlači, pogled se vremenski značajno duže zadržava na području od grudi do bokova. S druge strane, ako nismo zainteresirani, pogled će nam po starom dobrom običaju vrludati uokolo.

Znanstvenici smatraju da muškarci, gledajući u ženu, podsvjesno procjenjuju koliko bi mogla biti plodna. Pretpostavlja se da su muškarci kod ocjenjivanja plodnosti evolucijski predodređeni po sljedećoj formuli: široki bokovi + uzak struk = plodna žena.

Zanimljiva je činjenica da i žene međusobno odmjeravaju ta područja. Znanstveno objašnjenje toga jest da se žene po prirodi međusobno uspoređuju jer su također evolucijski predodređene da privuku muškarca kako bi došlo do oplodnje. Iako na prvi pogled djeluje primitivno, zapravo se radi o urođenom nagonu i podsvjesnoj aktivnosti.

Zaključak se nameće sam po sebi. Kad ćete sljedeći put bezobrazno buljiti u grudi i bokove, krivnju za takvo neotesano ponašanje svalite na evoluciju.

Autor/ica 20.4.2011. u 08:29