Trejsi Koks, ekspert na polju seksa tvrdi: Postoji čak šest vrsta orgazama

Autor/ica 18.4.2011. u 12:57

Trejsi Koks, ekspert na polju seksa tvrdi:  Postoji čak šest vrsta orgazama

Klitoralni orgazam
Najčešći tip orgazma nastaje stimulacijom klitorisa i područja blizu klitorisa. Mnogi seksolozi vode raspravu da li je zapravo svaki ženski orgazam povezan na neki način sa klitorisom. A to opravdavaju time da čak i ako doživite orgazam putem penetracije to je zato što koren klitorisa doseže duboko i može da bude stimulsan i tokom seksa. Vode se rasprave i koliko veličina i pozicija klitorisa utiče na postizanje orgazma. Ako je ispupčen i smešten niže, žena će lakše postići orgazam.

G tačka orgazam
G tačka je tema brojnih rasprava kada je ženska seksualnost u pitanju. da li postoji ili ne postoji, gde se tačno nalazi, kako je stimulisati… Teme su brojne. G tačka se nalazi u unutrašnjosti par centimetara od ulaza u vaginu, a smeštena je na prednjoj strani. Trejsi Koks savetuje da tokom misionarske poze ispod guze stavite jedan do dva jastuka – bićete oduševljeni rezultatom.

Opijajući orgazam
On je kombinacija klitoralnog orgazma i onog postignutog stimulacijom G tačke. Najbolje ćete ga postići ako kombinujete poze koje stimulišu najbolje vašu G tačku, a ujedno ćete vi ili partner stimulisaati klitoris.

Aktivni orgazam
Nekoliko trenutaka pre vrhunca, počnite da stiskate mišiće koje koristite tokom takozvanih Kegel vežbi.

Višestruki orgazam
Trik postizanja višestrukog orgazma je u stimulaciji različitih područja različitim tempom i jačinom, a ne fokusiranje na samo jednom području. Nakon što ste doživeli orgazam, neka vaš partner prestane da stimuliše klitoris i neka se prebaci na neku drugu erogenu zonu koju volite.

Orgazam u sekvencama
Mnogi veruju da je upravo ovde reč o višestrukim orgazmima. Razlika je što višestruki orgazam traje mnogo duže i intenzivniji je. Kada je orgazam u sekvencama u pitanju, reč je o više orgazama tokom jedne seanse seksa. A i ovde važi isto pravilo – raznolikost i stimulacija različitih erogenih zona.

Autor/ica 18.4.2011. u 12:57