Snima se “The Greeat Gatsby”

Autor/ica 16.9.2011. u 09:39

Snima se “The Greeat Gatsby”

Dugo najavljivano i očekivano snimanje remakea “The Great Gatsby” redatelja Baza Luhrmana, napokon je započelo u Sidneyu prošlog vikenda, odakle su stigle i prve fotografije. Za one koji nisu čitali roman poznatog književnika Scotta Fitzgeralda, radi se o neobično prisnom prijateljstvu što spaja Nicka Carravaya, Myrtle, Toma Buchanana i njegovu suprugu Daisy, sa tajanstvenim Gatsbyjem. Lik Jaya Gatsbyja alias “The great” interpretira Leonardo di Caprio, nakon što je Ben Affleck otkazao učešce, zbog prezaposlenosti i okolnosti što sa suprugom, glumicom Jennifer Gardner, očekuje prinovu u obitelji.

                      

Di Caprio               Carey_MulliganSml

Poznata produkcija “Fox” se prihvatila brige oko remakea astronomskog budžeta, u 3D. Luhrman i Di Caprio nisu radili zajedno od 1996. godine, kada su snimali, također adaptaciju Shakespeareovih  “Romea i Đulijete”. Zanimljivo je da britanska glumica Carey Muligan nije još stigla na snimanje, iako se natjecala za ulogu Daisy sa  najprivlačnijim i najnadarenijim kolegicama svjetske sedme umjetnosti: Scarlett Johansson, Keirom Knightley ili Blake Lively koje su se nasle u vrhu liste od 500 prijavljenih, potencijalnih interpretatorica. Za nju je Buz Luhrmann izjavio:”Sto se tiče lika Daisy Buchanan, provjerio sam nadarenost najboljih glumica svijeta, koje su joj podarile jako osobne interpretacije. Ali kada sam promotrio fotografiju lijepe Carey, koja nema velikog iskustva i vidio dva njezina filma, znao sam kako sam pronašao odgovarajucu glumicu”!Cineast joj je telefonirao dok je bila na jednoj modnoj reviji uz Karla Lagafelda. Kada je čula da je dobila ulogu, mlada djevojka je pala u nesvjest, ali je na sreću, krepki, skoro 78 godisnji kreator, u zadnji tren spriječio  pasti sa pozornice.

Od nekolicine filmova istog naziva, izdvaja se verzija Jacka Claytona, sa mitskim interpretima: Robertom Redfordom i Miom Farow, iz 1974. godine.

Nova adaptacija “Warner Brossa” u Foxovim studijima, donijeće lokalnoj ekonomiji 82 milijuna eura, što je pravi uspjeh jer je australski dolar, aktualno jako moćan pa je vlada sumnjala da više nije atraktivna oblast, poznatim rediteljima. Ali posto je reditelj Australac, razumije se da pomaže razvitak vlastite domovine. Tako će se Long Island, čuveno njujorško predgrađe rekostruirati u Sidenyu, gdje je već  izgrađen čuveni brooklynski most. Tobey Magure će biti u umjetničkoj ekipi, nakon prolaska kroz obradu novog “Spidermana”. Slijedi ga poznata “shoopingholičarka” Isla Fisher, što tumači ulogu Myrtle.

Već se zna da je premijera predviđena u New Yorku, studenoga 2012.

 

Autor/ica 16.9.2011. u 09:39