Pet znanstveno dokazanih savjeta za bolji seks

Autor/ica 3.11.2011. u 18:08

Pet znanstveno dokazanih savjeta za bolji seks

Znanost nam neprestano daje neke smjernice i odgovore na pitanja u vezi s brojnim životnim problemima i dilemama, a sada su dali naputke o tome što je i kako sve potrebno da bismo među plahtama ostvarili vrhunske rezultate. Koliko je vjerovati znanstvenicima i njihovim istraživanjima sami prosudite.

Recite joj da izgleda odlično i da je ukusna
Već je dokazano da su žene koje se osjećaju sigurno po pitanju izgleda svojih genitalija otvorenije za različite vrste seksualnih aktivnosti, kao i da je veća vjerojatnost da postignu orgazam jer se osjećaju opuštenije.

‘Kada krenete dolje kako biste zadovoljili partnericu, trebali biste odisati entuzijazmom, kazati joj kako je lijepa pa čak i to da je ukusna, a ne tretirati ovu aktivnost kao posao koji morate odraditi’, savjetuje seksologinja Debby Herbenick, doktorica sa Kinsey instituta sveučilišta Indiana.

Slušajte je!
Jedina razlika između žigola i običnog dečka je to da žigolo sluša i čini ono što žena želi u krevetu. ‘Tko pita ne skita’, kaže stara poslovica, ali i znanstvenici. Helen Fisher, doktorica s odjeljenja za antropologiju Rutgers sveučilišta, savjetuje da ženu pitate što i na koji način želi u seksu, ali ne postavljajte to pitanje u spavaćoj sobi. Ovu temu potaknite dok ste u opuštenoj šetnji ili u nekoj drugoj zajedničkoj intimnoj aktivnosti.

Foto: Thinkstock

Dodirujte je posvuda, ali s uljem
‘Senzualnim dodirima izazivamo opuštanje moćnog hormona oksitocina, što povećava razinu testosterona kod žene i aktivira njezin seksualni nagon. Zavodljivi svilenkasti osjećaj ulja utrljanog u kožu pokretač je za još strastveniji seks, i to ne samo za nju, već za oboje’, kaže Dr. Carol Cassell, bivša predsjednica američkog društva za znanstveno proučavanje seksualnosti.

Donesite kuhinju u spavaću sobu
‘Arginin je osnova za viagru, tako da bi se muškarci trebali držati hrane s visokim nivoom ovog sastojka u njoj, kao što su riba i drugi nemasni izvori proteina. Sve što je dobro za vas iznad struka dobro je za vas i ispod struka, primjerice zeleno povrće i grah, visoko proteinska odnosno nisko masna hrana te voće i povrće svijetlih boja koja obiluju antioksidansima. Standardna prehrana i brza hrana samo će pogoršati vaše izvedbe u krevetu’, savjetuje Lynn Edlen-Nezin, autorica knjige Odlična hrana, odličan seks.

Ne žurite sa skidanjem
‘Postoji stupanj manipulacije kada je u pitanju iznos neurotransmitera koji se otpuštaju prije i prilikom seksa. Tako, zamišljajući vas golog, kod nje će se pokrenuti brzo i jako oslobađanje dopamina, a možda i oksitocina, ali problem je što ovi hormoni brzo splasnu. Zato poradite na tome, pustite je da što duže iščekuje prizor vašeg golog tijela, a onda će sigurno uživati u produženom neurološkom orgazmu’, naglašava Andrea Kuszewski, terapeutkinja ponašanja.

Autor/ica 3.11.2011. u 18:08