Miss Amerike djevojka je indijskog podrijetla, Twiter preplavile rasističke poruke: ” Ona je Miss terorizma!”

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 08:11

Miss Amerike djevojka je indijskog podrijetla, Twiter preplavile rasističke poruke: ” Ona je Miss terorizma!”

Ove nedjelje održan je izbor za Miss SAD-a i dok su svi očekivali da će pobjedu odnijeti tipična američka plavuša iz Kansasa, prvi put u povijesti najljepšom je proglašena Amerikanka indijskog podrijetla, Miss New Yorka, Nina Davuluri.

Davuluri je ujedno druga pobjednica iz New Yorka zaredom, a uspjela je pobijediti i unatoč tome što je za vrijeme izbora imala mali gaf: nije shvatila da je se proziva da pokaže svoju talent-točku.

Ali, dok je ona slavila, Amerikanci su na Twitteru još jednom pokazali svoju rasističku stranu. Naime, ubrzo nakon izbora društvena mreža bila je preplavljena negodovanjem zbog njezinog izbora: prozvali su je Arapkinjom i nazvali neukusnim da se to dogodilo samo nekoliko dana nakon obilježavanja godišnjice od napada na njujorške blizance, piše BuzzFeed. “I Arapkinja osvaja naslov Miss Amerike. Klasik”, “Kako jebena strankinja može osvojiti titulu Miss Amerike? Ona je Arapkinja! #idioti”, “Pljuska u lice ljudima koji imaju veze s 9/11. Kako jadno” ili “Miss Amerike je teroristkinja. Nema veze. To je u redu” samo su neki od komentara, a neki su bili toliko dosjetljivi da usput tvrde da nisu rasisti: “Kunem se da nisam rasist, ali ovo je Amerika”, napisala je jedna korisnica.

S druge strane, njihova je srca osvojila Miss Kansasa, Theresa Vail, koja je “voli svoju zemlju, voli loviti, voli tetovaže i prava je Miss Amerike”, za razliku od Davuluri koja je u nekoliko navrata prozvana i missicom terorizma.

izvor: index.hr

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 08:11