Kada je zaradio milijune baveći se proizvodnjom čelika, odlučio se sumještanima odužiti

tačno.net
Autor/ica 28.11.2014. u 12:01

Kada je zaradio milijune baveći se proizvodnjom čelika, odlučio se sumještanima odužiti

Kineski milijunaš buldožerima je sravnio sa zemljom svoje rodno selo i na istom mjestu izgradio luksuzne domove za siromašne mještane.

Poduzetnik Xiong Shuihua rođen je u selu Xiongkeng nedaleko grada Xinyu na jugu Kine. Dok je bio maleni dječak, njegova obitelj, jedna od najsiromašnijih u selu, imala je veliku podršku sumještana koji su se često brinuli o njima.

Stoga, kad je 54-godišnjak zaradio milijune baveći se proizvodnjom čelika, odlučio se sumještanima odužiti – i to besplatno.

Tajkun se vratio u selo i svima darovao nove, luksuzne domove. Prije pet godina cijelo selo je sravnjeno sa zemljom, a posljednjih nekoliko godina područje je pretvoreno u moderno stambeno naselje u kojem žive 72 obitelji.

U međuvremenu, 18 obitelji koje su prema bogataševoj obitelji pokazali posebnu milost, nagrađene su privatnim vilama.

Osim riješenog stambenog pitanja, onima najpotrebitijima obećao je tri obroka dnevno.

– Zaradio sam više novca nego što mi treba. Želio sam se vratiti svojim korijenima. Uvijek vraćam svoje dugove, a pogotovo onima koji su meni i mojoj obitelji pomagali kad sam bio mlađi – kazao je Xiong Shuihua.

– Sjećam se njegovih roditelja. Bili su srdačni ljudi kojima je bilo stalo do drugih i predivno je što je Xiong naslijedio tu dobrotu – rekao je 75-godišnji Qiong Chu.

kinez1_719966S0 kinez2_719962S0 kinez3_719958S0

jutarnji.hr

tačno.net
Autor/ica 28.11.2014. u 12:01