Amerikanci preko Facebooka mogu besplatno telefonirati

tačno.net
Autor/ica 18.1.2013. u 11:01

Amerikanci preko Facebooka mogu besplatno telefonirati

Nakon što je Facebook u Kanadi testirao besplatno telefoniranje kroz Messenger aplikaciju, sada su tu mogućnost uveli i za američke korisnike. Oni sada mogu međusobno telefonirati kroz aplikaciju preko WiFi mreže ili podatkovne tarife. No, još se čeka da ovu uslugu prošire i na ostala tržišta.

Uz to što lako možete doći do svih prijatelja, ovakvo telefoniranje bit će korisno za one koji vole puno pričati i izbjeći trošenje minuta u svojim tarifama. Kako prenosi BBC, uskoro će stići verzija Messengera s podrškom za pozive na Android i BlackBerry uređajima.

Sve što trebate napraviti je otvoriti novi razgovor s prijateljem, kao i dosad, te kliknuti na ‘i’ u gornjem desnom kutu i izabrati ‘besplatan poziv’. Naravno, vaš prijatelj također mora imati Messenger za iPhone. CNN navodi da, kako se radi o testnoj aplikaciji, telefon vas neće kao na Skypeu upozoriti da stiže poziv već će samo doći notifikacija.

Iako se ne radi o nekoj revoluciji, jer Skype je pozive imao i puno ranije, glavna prednost Facebooka je golema baza korisnika koji mogu brzo i lako doći jedni do drugih.

tačno.net
Autor/ica 18.1.2013. u 11:01