Završen I. Korčula After Party

tačno.net
Autor/ica 26.9.2018. u 14:00

Završen I. Korčula After Party

Prvi KaP je iza nas i malo je reći da smo sretni sa svime što se događalo. Ponajprije, na forumu je sudjelovao niz reprezentativnih predavača koji uz visoku kvalitetu vlastitog rada predstavljaju avangardu i duh pobune ovdašnjih društava. Svi su oni drage volje i bez ikakvih prohtjeva došli u Korčulu i održali vrhunska predavanja kakva se desetljećima nisu mogla čuti na tom prostoru. Jasan programski cilj nas kao organizatora bio je u tome da predstavimo najbolje od onoga što nam marksistička i liberalna ljevica mogu u intelektualnom smislu ponuditi te da između predavača samih, ali i publike razvijemo polemiku pa i raspravu o današnjem društvenom i političkom trenutku te o budućim smjerovima i sadržajima lijevog djelovanja. U tome smo definitivno uspjeli, a kao zajednički nazivnik iskristaliziralo se konkretno djelovanje na izgradnji društvene solidarnosti.

Važna je stvar da su značaj KaP-a prepoznali brojni pojedinci koji su samo zbog sudjelovanja na forumu došli u Korčulu iz raznih krajeva. Od Dubrovnika, Rijeke i Zagreba, preko Švicarske pa sve do Kanade.
Ono na što smo pak najponosniji je činjenica da su Korčulani u potpunosti podržali forum, i to na svaki mogući način. Od volontiranja, preko donacija svake vrste, do činjenice da su činili pretežan dio publike i vrlo koncentrirano sudjelovali u zanimljivim raspravama dužima od šest sati svakog dana. Doslovno svatko u Korčuli koga smo zamolili za pomoć nam je i drage volje pomogao, od samog Grada, pa do brojnih pojedinaca. To je s jedne strane dokaz da Korčula ni prije više od 50 godina nije izabrana slučajno kao mjesto utemeljenja škole, a s druge strane nam je omogućilo da čitav KaP organiziramo bez ikakve financijske pomoći od strane javnih institucija ili bilo kakvih fondacija. Na to smo možda i najpononosniji.

korcula after party

U konačnici, sve ovo znači da nastavljamo s KaP-om i sljedeće godine te da nema nikakve sumnje da će forum postati tradicionalno mjesto okupljanja ljevice svakog predzadnjeg vikenda u rujnu.

Snimke svih predavanja uskoro ćete moći vidjeti na našem youtube kanalu.

Uz drugarski pozdrav,
Hvala vam svima i vidimo se dogodine!

tačno.net
Autor/ica 26.9.2018. u 14:00