Zatvor za mokrenje po Smojinom spomeniku

Novosti
Autor/ica 6.11.2023. u 11:09

Izdvajamo

  • Spomenik Miljenku Smoji postavljen je na splitskoj Matejušci 19. listopada, a tjedan dana kasnije nepoznati vandal zalio ga je plavom bojom i pod spomenik stavio ručnik beogradskog kluba Partizan.

Povezani članci

Zatvor za mokrenje po Smojinom spomeniku

Foto: Novosti

Na 15 dana osuđen je 27-godišnjak koji je urinirao po spomeniku novinaru Miljenku Smoji u Splitu. “Izdala” ga je snimka objavljena na društvenim mrežama

Na 15 dana zatvora splitski Općinski prekršajni sud kaznio je 27-godišnjaka privedenog nakon što se pomokrio na nedavno postavljeni spomenik novinarskom bardu Miljenku Smoji na Obali Ante Trumbića na Matejušci u Splitu, donosi agencija Hina.

Osumnjičeni mladić je uhapšen u kratkom roku zahvaljujući video snimci koja je objavljena na internetu. Nad njim je zbog nepristojnog ponašanja na javnom mjestu, koje je počinio noć uoči 1. studenog, dovršeno kriminalističko istraživanje. Policija ga je zahvaljujući video snimci objavljenoj 1. studenog uhvatila i utvrdila da je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira.

Uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu kojem je predloženo da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 15 dana što je sud i prihvatio.

Spomenik Miljenku Smoji postavljen je na splitskoj Matejušci 19. listopada, a tjedan dana kasnije nepoznati vandal zalio ga je plavom bojom i pod spomenik stavio ručnik beogradskog kluba Partizan.

Grad Split je 2023. proglasio godinom Miljenka Smoje u čast najznačajnijeg splitskog i dalmatinskog kroničara 20. stoljeća, novinarskog barda, književnika i televizijskog scenarista.

Novosti

Novosti
Autor/ica 6.11.2023. u 11:09