Veliki koncert Zostera: Bob Marley se ukazao u Abraševiću

Amer Bahtijar
Autor/ica 27.1.2013. u 10:09

Veliki koncert Zostera: Bob Marley  se ukazao u Abraševiću

Aksoj i Šukalo na sceni izgledaju kao Iniesta i Xavi na fudbalskom terenu.

 

“Da je Bob Marley rođen sedamdesetih i da živi u Mostaru sada, svirao bi kao Zoster”, riječi su muzičkog kritičara koje bi najbolje opisale sinoćnji nastup  Zostera na domaćem terenu. Krcati Abrašević svjedočio je najboljoj svirci u Mostaru u poslijednjih godinu dana.

Zoster je nekada bio simpatičan bend, danas je to bez dvojbe najveći domaći bend. Pojačanje koje je Zoster dobio sa Dinom Šukalom je neprocjenjivo, dok je Atila Aksoj bez dvojbe uz Antona iz Partibrejkersa najzanimljiviji muzičar u regiji.  Aksoj i Šukalo na sceni izgledaju kao Iniesta i Xavi na fudbalskom terenu.

Sinoć smo čuli pjesme sa novog albuma ‘Budi svoj’, ‘Izjeglica’, ‘Zijeva im se’, Bejzbolnim palicama’, a u repertoaru su se našle i pjesme sa prethodna dva albuma, poput ‘Policija’, ‘Američki film’, ‘Banana stejt’, ‘Hercegovina’, ‘Utopija’, ‘A gdje sam bio ja’, ‘Ko je jamio, jamio’ i brojne druge.

Koliko je Zoster napredovao sa zadnjim albumom najbolje se moglo osjetiti upravo kroz izbor pjesama: koncert je bio mnogo dinamičniji kada je bend izvodio pjesme sa zadnjeg albuma.  ‘Izjeglica’, ‘Zijeva im se’, Bejzbolnim palicama’…  izazvale pravu euforiju među publikom.

Svoje zadovoljstvo koncertom nije krio ni frontmen grupe Mario Knezović, koji je u izjavi za tacno.net  istakao  da je posebno sretan što su novi album prihvatili njegovi sugrađani. Opširniju priču o Zosteru, te veći intervju sa svim članovima benda, čitaćete uskoro na našem portalu.

Kažu da je teško je biti prorok u svom gradu, ali nema dvojbe da su Mario i Atila uspjelu upravo to – postali su proroci u vlastitom gradu.

Trebe pohvaliti novi izgled kluba Abrašević ali i novi koncept programa. Nakon što je ideolog pokreta Huso Oručević privremeno napustio zemlju zbog studijskog boravka u Poljskoj, Abrašević je imao periode lutanja, međutim Osvit Seferović, Robert Jandrić, Tina Ćorić, Arma i Nani su se ospjeli posložiti i Abraš ponovno izgleda dobro. Skorim povratkom Huse Oručevića Abrašević će biti dodatno ojačan, i povratak stare slave je veoma blizu.

Amer Bahtijar
Autor/ica 27.1.2013. u 10:09