U Zagrebu predstavljena knjige Snježane Banović “Službeni izlaz”

tačno.net
Autor/ica 30.5.2018. u 11:24

U Zagrebu predstavljena knjige Snježane Banović “Službeni izlaz”

Foto: FB

Knjigu eseja, ogleda i kolumni o kazalištu, kulturi i politici “Službeni izlaz” redateljice  Snježane Banović na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predstavili su, uz autoricu, Đurđa Knežević, Goran Sergej Pristaš i Seid Serdarević. Ulomke iz knjige čitala je Anja Matković.

U ponedjeljak 28. svibnja 2018. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predstavljena je nove knjige Snježane Banović “Službeni izlaz: Eseji, ogledi i kolumne o kazalištu, kulturi i politici”.

Uz autoricu o knjizi su govorili Đurđa KneževićGoran Sergej Pristaš i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitala je Anja Matković.

sbknjiga

 

Snježana Banović, beskompromisna kritičarka, pedantna istraživačica arhiva i vrsna spisateljica oštra pera u “Službenom izlazu” s raznih strana osvjetljava sve probleme s kojima se naše kazalište, ali i umjetnost u cjelini susreću te ne ostavlja mnogo prostora za optimizam i nadu.

Službeni izlaz bavi se ponajviše HNK-om od vremena Drugoga svjetskoga rata i poraća pa do današnjih dana, našim velikim umjetnicima i intendantima Vladimirom Habunekom, Brankom Gavellom, Marijanom Matkovićem i mnogima drugima te političarima koji kroje njihove sudbine. (mvinfo)

sb2

sb3

sb1

sb4

sb6

 

 

 

tačno.net
Autor/ica 30.5.2018. u 11:24