U utorak premijera kazališne predstave ‘A lijepo sam ti rekla’ u režiji Dubravke Crnojević Carić

tačno.net
Autor/ica 6.7.2014. u 01:01

Izdvajamo

  • Predstava "A lijepo sam ti rekla" tematizira odnose u obitelji i zajednici i njihovo ispreplitanje u običnim životnim situacijama, istovremeno nam pokazuje i odnose zajednice i kazališta, tj. na koji način stvaranje predstave pozitivno utječe na užu i širu zajednicu.

Povezani članci

U utorak premijera kazališne predstave ‘A lijepo sam ti rekla’ u režiji Dubravke Crnojević Carić

Foto: Denis Stošić

U utorak, 8. srpnja 2014. godine s početkom u 21 sat u Atriju Veleučilišta u Karlovcu premijerno će biti izvedena kazališna predstava “A lijepo sam ti rekla” u režiji prof. dr. sc. Dubravke Crnojević Carić, a u koprodukciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti, Studija za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo “STUDIO DVADESETTRI” i Gradskog kazališta “Zorin dom”.

Kazališna predstava “A lijepo sam ti rekla” predstavlja značajan korak, što se tiče amaterske kazališne scene, jer je nastala kao zajednički radionički rad na projektu – predstavi kao produkt seminara-radionica na kojem su sudjelovali predstavnici različitih tipova amaterskog teatra s područja Karlovačke županije. Zanimljiva je različitost umjetničke poetike koja pronalazi dodirne točke u ovoj predstavi, a sami sudionici zajednički stvaraju potencijalni dramski tekst i slojevitu scensku izvedbu. Tematizira odnose u obitelji i zajednici i njihovo ispreplitanje u običnim životnim situacijama, istovremeno nam pokazuje i odnose zajednice i kazališta, tj. na koji način stvaranje predstave pozitivno utječe na užu i širu zajednicu.

1522064_725745897471618_7728423915941402920_n

U predstavi igraju: Vera Mitrović Vrbanac, Viktorija Paljug, Željka Kostanjšek, Vera Novosel, Animira Mrkša, Kata Palajsa i Damir Škrtić, a autorski tim koji ju potpisuje na čelu s redateljicom Dubravkom Crnojević Carić čine glumice Vera Mitrović Vrbanac i Viktorija Paljug.

Predstava se izvodi u okviru Dana Grada Karlovca, a bit će izvedena i 10. srpnja u Starom gradu Ozalj.

 

tačno.net
Autor/ica 6.7.2014. u 01:01