U Rijeku stiže 16. Vrisak

tačno.net
Autor/ica 7.9.2023. u 16:38

Izdvajamo

  • V.B.Z.-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman, najunosnija je književna nagrade u Hrvatskoj čiji je novčani iznos ove godine povećan na 15.000 eura. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora i ove godine stavlja Rijeku u središte književnog i kulturnog života Hrvatske i regije! Od 10. do 17. rujna 2023. godine u riječkom kvartu kulture, art-kvartu „Benčić“ organizator festivala, izdavačka kuća V.B.Z., u suradnji sa svojim partnerima iz art-kvarta (Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dječja kuća GKR, Art-kino i Dnevni boravak) donosi više od pedeset programa (promocija, predstavljanja, razgovora i tribina, uz popratni likovni, glazbeni i filmski program) u kojemu će sudjelovati gotovo stotinu umjetnika.

Povezani članci

U Rijeku stiže 16. Vrisak

Foto: Vrisak

Ovog vikenda, svi putevi vode u Art kvart Benčić! U subotu, 9. rujna zakazana je premijera filma, a nedjelja će biti ispunjena kulturom i umjetnošću. Otvorenje ovogodišnjeg, šesnaestog po redu Vriska proteže se na dva dana, 9. i 10. rujna 2023., u režiji tri partnera koji donose četiri programa

Filmska subota 9. rujna i službeno otvorenje kino sezone Art kina. Premijera domaće krimi-drame Smrt Djevojčice sa žigicama Gorana Kulenovića, nastale prema istoimenom hit romanu Zorana Ferića donosi razgovor sa književnikom u 19:30h uoči filma, kao i razgovor s autorskom filmskom ekipom nakon projekcije koja započinje u 20:30 sati.

Nedjelja 10. rujna rezervisana je za otvorenje 16. Vriska – Uronite u svijet kreativnosti.

Izložba Godardove kutije, višemedijskog umjetnika Stéphana Crasneansckog. Izložba donosi fotografije Godardovog osobnog arhiva od 18:30h na prvom katu u Jaslicama MMSU.

Centralno događanje večeri, svečano otvorenje 16. Vriska i dodjela V.B.Z.-ove književne nagrade počinje od 19:30h u dvorištu art-kvarta Benčić.

V.B.Z.-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman, najunosnija je književna nagrade u Hrvatskoj čiji je novčani iznos ove godine povećan na 15.000 eura. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora i ove godine stavlja Rijeku u središte književnog i kulturnog života Hrvatske i regije! Od 10. do 17. rujna 2023. godine u riječkom kvartu kulture, art-kvartu „Benčić“ organizator festivala, izdavačka kuća V.B.Z., u suradnji sa svojim partnerima iz art-kvarta (Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dječja kuća GKR, Art-kino i Dnevni boravak) donosi više od pedeset programa (promocija, predstavljanja, razgovora i tribina, uz popratni likovni, glazbeni i filmski program) u kojemu će sudjelovati gotovo stotinu umjetnika.

Program se nastavlja pićem dobrodošlice u 20:30h uz Fino Vino i Koya Rijeka.

I za kraj zabava uz glazbu! Opuštenu završnicu režira Boris Štok u live izdanju od 21:00h.

Ulaz na sve festivalske programe je slobodan.

Program možete pogledati ovdje: https://vrisak.vbz.hr/program-2023/

Svima koji ne budu u blizini Rijeke, osiguran je live stream na V.B.Z.-ovu YouTube kanalu i Facebook stranici.

Vrisak se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske unije, Finnish Literature Exchange i Swedish Arts Councila a u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti, Dječjom kućom GKR, Art kinom, Dnevnim boravkom i Hrvatskom gospodarskom komorom – Zajednicom nakladnika i knjižara.

tačno.net
Autor/ica 7.9.2023. u 16:38