U Mostaru promocija knjige ‘Radnici i seljaci’ Viktora Ivančića

tačno.net
Autor/ica 9.9.2015. u 14:20

Izdvajamo

  • U Četvrtak, 10. septembra 2015. godine u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru bit će upriličena promocija knjige "Radnici i seljaci" (Fabrika knjiga, 2014.) autora Viktora Ivančića, s početkom u 20 sati, a u organizaciji Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net.

Povezani članci

U Mostaru promocija knjige ‘Radnici i seljaci’ Viktora Ivančića

U Četvrtak, 10. septembra 2015. godine u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru bit će upriličena promocija knjige “Radnici i seljaci” (Fabrika knjiga, 2014.) autora Viktora Ivančića, s početkom u 20 sati, a u organizaciji Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net.

O knjizi će uz autora govoriti i Amila Kahrović Posavljak, Senad Pećanin, Bojan Marijanović te Dejan Ilić.

Književna kritičarka mr. sci. Amila Kahrović Posavljak u prikazu knjige objavljenom na portalu Tačno.net, između ostaloga piše:

Knjiga Viktora Ivančića “Radnici i seljaci” je angažirana književnost u njenom najboljem izdanju. Iako u podnaslovu označena kao “eseji”, knjiga se može čitati i kao roman i kao zbirka priča, toliko je misaono i formalno gipka. Uostalom, treba se upitati nije li ovakav podnaslov ironijski postupak s obzirom da je naracija u potpunosti fikcionalizirana?

U svakom slučaju, knjiga pripovijeda o sveprožimajućoj snazi poretka, ali i njegovim slabostima. Naracija se razvija prostorno, od prvog poglavlja se pokazuje kako se poredak realizira zauzimajući svaki dio prostora, javnog ili privatnog.

Plakat_Viktor_

tačno.net
Autor/ica 9.9.2015. u 14:20