Večer sa pjesnikom Stefanom Simićem

“Teatar iskrenosti” u Muzičkom centru Pavarotti

tačno.net
Autor/ica 8.6.2021. u 11:47

“Teatar iskrenosti” u Muzičkom centru Pavarotti

U Muzičkom centru Pavarotti u četvrtak, 10. juna, sa početkom u 19:30h održat će se književna večer sa pjesnikom Stefanom Simićem, pod nazivom “Teatar iskrenosti”.

Zamišljen kao neka vrsta nekonvencionalne književne večeri, Teatar iskrenosti je živo i neposredno predstavljanje ne samo autorovog književnog rada, nego i njegovog života.

“Kroz neprekidno smjenjivanje različitih formi – poezije, psihologije, ispovijesti, humora, pozorišta – Simić govori o vlastitim procesima umjetničkog stvaranja i putevima koji vode do oslobođene ličnosti”, naveli su iz Muzičkog centra Pavarotti.

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu.

Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013, treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016, “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu… Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire…

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom…

Član je udruženja književnika Srbije.

tačno.net
Autor/ica 8.6.2021. u 11:47