Snježana Martinović na sceni HNK Mostar s višestruko nagrađivanom monodramom ‘Jackie’

tačno.net
Autor/ica 31.5.2013. u 22:45

Snježana Martinović na sceni HNK Mostar s višestruko nagrađivanom monodramom ‘Jackie’

U Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar, u srijedu 5. lipnja 2013. u 20 sati, međunarodno ostvarena glumica Snježana Martinović odigrat će višestruko nagrađivanu monodramu ‘Jackie’. 

Martinović je i redateljica spomenute monodrame urađene po tekstu nobelovke Elfride Jelinek u kojoj kroz sudbinu nekadašnje prve dame SAD-a Jackie Kennedy govori o današnjim stereotipima i medijski stvorenim slikama.

Redateljica i glumica predstave Snježana Martinović je u svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivala s mnogobrojnim teatrima od kojih se posebno izdvajaju Theaterhaus Stuttgart, Theatre Premol Grenoble, Telo Tanz Studio Stuttgart, Associazione Juliet – Muggia i drugi. Igrala je u filmovima Azra, Praznik u Sarajevu, Vizantija, Život učenika i Belle époque, a trenutno živi i radi u Ljubljani.

Scenska djela gospođe Jelinek, austrijske spisateljice koja je 2004. osvojila Nobelovu nagradu za književnost, rijetko se produciraju u BiH.

Ulaznice po cijeni od 10 KM i 7 KM za umirovljenike i učenike će biti dostupne na blagajni HNK jedan sat prije predstave .


tačno.net
Autor/ica 31.5.2013. u 22:45