“Škola kritičkog mišljenja” u Mostaru počinje s radom

tačno.net
Autor/ica 31.10.2017. u 12:28

“Škola kritičkog mišljenja” u Mostaru počinje s radom

Foto: delo.si

Rad “Škole kritičkog mišljenja” službeno će biti predstavljen uvodnim predavanjem filozofa, publiciste i prevoditelja Borisa Budena, koje će biti održano 10. studenog/novembra 2017. godine s početkom u 18 sati u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

Nakon desetogodišnjeg rada, publiciranja, organiziranja stotina tribina, promocija i sl. Centar za kritičko mišljenje u suradnji s portalom Tacno.net, u Mostaru otvara Školu kritičkog mišljenja, koncept koji ima za ciljnu skupinu učenike srednjih škola (3-4 razred), studente, nezaposlene i sve mlade ljude od 17 do 30 godina.

Skola_Kritickog_Misljenja_naslovna

Centar za kritičko mišljenje i portal Tacno.net osnivanjem Škole kritičkog mišljenja u Mostaru žele ponuditi novu paradigmu mladima u obrazovanju, educirati i osvjestiti pojedinca za logičko-kritičko propitivanje ambijenta u kome živi, radi i obrazuje se. Sudionici, koji budu primljeni u školu nakon što prethodno se prijave putem e-maila sa popunjenim prijavnim formularima, sate u Školi kritičkog mišljenja pohađat će besplatno i imat će priliku sudjelovati u radu s predavačima, uglednim intelektualcima iz BiH, regije i šire (Boris Buden, Esad Bajtal, Nerzuk Ćurak, Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Oliver Frljić, Snježana Kordić, Dino Mustafić…). Rad Škole kritičkog mišljenja službeno će biti predstavljen i započeti uvodnim predavanjem filozofa, publiciste i prevoditelja Borisa Budena, koje će – otvoreno za javnost – biti održano 10. studenog/novembra 2017. godine s početkom u 18 sati u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

Imajući u vidu da su u posljednjih četvrt stoljeća zbog čitavog niza okolnosti, a ponajprije zbog dominantne ideologije nacionalizma, vrijednosti antifašističke borbe posve marginalizirane i do minimuma uklonjene iz školskih programa, postoji realna potreba za proučavanjem tih vrijednosti u kontekstu modernog društva. Tim prije, što se na čitavom europskom prostoru, kao i u BiH, sve više revitaliziraju ideje neofašizma, koje zbog izostanka ozbiljnog otpora postaju sve više prihvaćene u društvu. Stoga će – navode organizatori – jedna od važnijih studija u sklopu „Škole kritičkog mišljenja“ biti i „Studij antifašizma“ koji će sa svojim modulima i kolegijima pridonijeti na značaju razvoja iste.

Poziv zainteresiranima za prijave:

Prijave za Školu kritičkog mišljenja s popunjenim formularom i kratkim motivacijskim pismom kao odgovor na pitanje „Zašto želite sudjelovati u SKM“ slati na skolakritickogmisljenja@gmail.com najkasnije do 9. 11. 2017. godine.

tačno.net
Autor/ica 31.10.2017. u 12:28