Sindikalist Nikola Kajkić se ispričao Oliveru Frljiću

Boris Pavelić
Autor/ica 17.3.2016. u 13:51

Sindikalist Nikola Kajkić se ispričao Oliveru Frljiću

Njegova suspenzija, međutim, nije pokrenuta zbog izjave o riječkom intendantu, nego zbog kaznenog postupka protiv Kajkića. Tako bar piše u dopisu Vukovarsko-srijemske policijske uprave

“Ispričavam se gospodinu Frljiću. Nisam ga imao namjeru povrijediti. To je pred novinarima danas kazao predsjednik Nacionalnog sindikata policije (NSP) Nikola Kajkić, nakon što na konferenciji za novinare nije uspio ni reinterpretirati ni opovrgnuti svoju izjavu portalu direktno.hr od 12. ožujka, da je policija od 2. kolovoza 2015. do danas, po nalogu bivšeg ministra Ostojića, Frljića čuvala i vozila službenim automobilom, te na to potrošila pola milijuna kuna.

Kajkić je na konferenciji za novinare pokušao objasniti da je u toj izjavi mislio samo na razdoblje “od 5. do 12. kolovoza 2015”, kada je policija osiguravala riječki HNK, čuvajući ga od svjetine nezadovoljne javnim razgovorom “Drugi rat”, održanog 5. kolovoza.

Kada smo ga suočili s onim što je na direktno.hr zapravo rekao, optuživši Frljića da je “komunist” te da “očito mrzi sve hrvatsko”, Kajkić je najprije pokušao objasniti da nije to izjavio, a potom ustvrdio da je dio njegove izjave pogrešno prenesen.

Na to je reagirala autorica teksta, zamjenica glavnog urednika direktno.hr Marja Čolak, koja je također bila na presici, rekavši kako “može dokazati” da je Kajkić sve to rekao. Na to se Kajkić pred novinarima ispričao Frljiću.

Njegova suspenzija, međutim, nije pokrenuta zbog izjave o riječkom intendantu, nego zbog kaznenog postupka protiv Kajkića.

Tako bar piše u dopisu Vukovarsko-srijemske policijske uprave, kojim je ova 15. ožujka od NSP-a zatražila suglasnost za “udaljenje iz službe” Nikole Kajkića. Štoviše, kako su nam jučer potvrdili u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, protiv Kajkića je 25. veljače ove godine podnesena optužnica “zbog kaznenog djela poticanja u zloporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju”.

Novi list

Tagovi:
Boris Pavelić
Autor/ica 17.3.2016. u 13:51