SEENPM dovodi novinarke iz BiH, Srbije i Ukrajine

tačno.net
Autor/ica 19.8.2022. u 12:25

SEENPM dovodi novinarke iz BiH, Srbije i Ukrajine

Još je samo 16 dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema biti “Žene i mediji”.

I ove godine jedan od partnera festivala je South East European Network for Professionalization of Media (SEENPM), mreža organizacija iz 12 zemalja.

Već drugu godinu zaredom u Fažani tijekom festivala bit će održana Godišnja skupština mreže, a SEENPM će organizirati i nekoliko programa.

‘Teret iskustva’ – premijera dokumentarnog filma u produkciji SEENPM i Mediacentara Sarajevo + razgovor sa sudionicama filma, novinarkama iz BiH i Srbije.

Panel ’Predstavljanje žena u medijima – unapređenje politika’.

Panel ‘Ratne reporterke – iskustva iz Ukrajine i BiH’.

Kao i svake godine i ovaj put u sklopu festivala bit će održana i trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna.

Također bit će organizovana i radionica na temu ‘Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa’.

Fažana Media Fest poziva novinare, one koji to to žele postati kao i sve ostale koji žele sudjelovati na radionicama da im se jave i potvrde sudjelovanje.

U šest dana festivalskog programu bit će organizovano čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo.

Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.

Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

I ove godine imat će nekoliko međunarodnih partnera.

tačno.net
Autor/ica 19.8.2022. u 12:25