Šantićeve večeri poezije

tačno.net
Autor/ica 29.5.2014. u 09:36

Šantićeve večeri poezije

Ovogodišnje „Šantićeve večeri poezije“ započele su u utorak 27. maja u Mostaru, i završavaju danas  29. maja.

Manifestaciju je otvorio federalni ministar kulture i sporta Samir Kaplan.

Prvoga dana manifestacije upriličena je promocija knjige „Aleksa Šantić u zbirci Muzeja Hercegovine Mostar“. Promotori su bili Dijana Hadžizukić, Alen Kalajdžija, Ivan Kordić i Ibrica Dizdar. Promocija se održala u odjelu književnosti Muzeja Hercegovine u Ćorovića kući u 19:30 sati.

U srijedu, 28. maja, upriličeno je otvaranje izložbe „Iz književnih i pozorišnih zbirki Muzeja“ (Muzej književnosti i kazališne umjetnosti BiH). Izložba je otvorena u odjelu književnosti Muzeja Hercegovine u Ćorovića kući na Luci od 19 sati.

Istu večer  u 20 sati, organiziran je mali koncert Muzičke škole I. i II. stupnja iz Mostara u Muzičkom centru „Pavarotti“.

Posljednje večeri manifestacije bit će održana pjesnička večer uz akademika Abdulaha Sidrana, a u programu će sudjelovati i pjesnici Asmir Kujović (Sarajevo), Tanja Stupar – Trifunović (Banja Luka), Adisa Bašić (Sarajevo), Šejla Šehabović (Sarajevo), Adnan Žetica (Mostar), Almin Kaplan (Mostar), Senka Marić – Šarić (Mostar), Milo Jukić (Kreševo), Miro Petrović (Mostar), Darko Cvijetić (Prijedor).

Pjesnička večer će se održati u bašti Ćorovića kuće, s početkom u 19.30 sati.

Pokrovitelji 40. Šantićevih večeri poezije su: Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Grad Mostar, te Muzej Hercegovine.

federalna.ba

tačno.net
Autor/ica 29.5.2014. u 09:36