PROMOCIJA SVJETLINA LANIŠTA

tačno.net
Autor/ica 27.9.2019. u 13:35

PROMOCIJA SVJETLINA LANIŠTA

U Narodnom pozorištu Sarajevo, u njegovom središnjem foajeu, održana je promocija knjige Svjetline Laništa sarajevskog književnika i teatarskog redatelja Gradimira Gojera. Radi se o poetskoj zbirci, sedamnaestoj po redu u bogatom Gojerovom stvaralačkom opusu. O knjizi je govorio ugledni zagrebački književnik Milan Rakovac, a promociju je moderirala urednica knjige i direktorica  NVO Gariwo Svetlana Broz.

Milan Rakovac kontekstirao je književno stvaralaštvo Gradimira Gojera unutar suvremenog bosanskohercegovačkog i hrvatskog pjesništva, ističući elemente kontemplativnog i lirskog u njegovom pjesničklom rukopisu.

Svetlana Broz je pročitala nekoliko Gojerovih pjesama, a sam autor istakao je kontinuitet svoje suradnje sa nakladničkom djelatnošću NVO Gariwo.

Promociji knjige Svjetline Laništa prisustvovali su mnogi sarajevski uglednici među kojima i akademik Abdulah Šarčević, likovni umjetnici Džeko Hodžić i Branko Bačanović, koreografkinja Edina Papo, istaknuta slovenačka novinarka i publicist Irena Urbič…

Nakon sarajevske promocije uslijediti će promocije ove Gojerove najnovije zbirke poezije u Galeriji MG u Tuzli (28. 9. u 12 h) i u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru (30.9.u 19 h).

tačno.net
Autor/ica 27.9.2019. u 13:35