Promocija knjige “Vek jedne žene” u Sarajevu

tačno.net
Autor/ica 29.7.2017. u 12:04

Promocija knjige “Vek jedne žene” u Sarajevu

Promocija knjige “Vek jedne žene” autorice Živke Lilike Radovanović održat će se u Sarajevu u Galeriji Mak, Sime Milutinovića Sarajlije 7 u subotu 29.07.2017. u 17h.

Ispovest žene koja je radila u državnom vrhu u vreme raspada bivše Jugoslavije. Istinita priča o događajima, preživljavanju i ličnoj borbi za vreme informbiroa. Priča o jednom vremenu, životu, ljubavi, tragičnim sudbinama… skromnosti, snazi i moći slobodnog izbora.

Počela je ispovest u svojoj devedesetoj godini da bi je posle pet godina, na 320 stranica stavila u korice, da budu putokaz sadašnjim i narednim generacijama.

Ovo je knjiga o jednom vremenu – za sva vremena!

O autoru:

Živka Radovanović (devojačko Pešić)  – LILIKA, rođena je 04.08. 1921. u Ćupriji. Od 1942. živi u Beogradu.  Kao debatni stenograf radila je u Centralnom veću Saveza Sindikata Jugoslavije u kabinetu Svetozara Vukmanovića – Tempa i Stenografskom birou SSJ. Takođe u Saveznom zavodu za privredno planiranje SFRJ  u kabinetu Borisava Jovića i Rikarda Štajnera. 12 godina  radila je kao debatni stenograf za GOŠU i 4 godine za HEMIND. 20 godina  bila je porotnik u krivičnom veću Palate pravde.

O knjizi:

Ovo nije roman.

Ovo je svedočanstvo jednog vremena kojeg više nema. 

Ovo je priča o jednoj neverovatnoj ženi i njenom životu, koju je ispričala ona sama, na lak i nenametljiv način. Živo, plastično i uzbudljivo.

Jedna sasvim neobična priča o običnim životnim istinama, koje svi vrlo dobro poznajemo, ali im ne znamo ime.

Svako poglavlje se bori za čitaočevu pažnju, bilo da je reč o neprestanoj žudnji, želji ili patnji, političkim i životnim prilikama ili neprilikama.

Ipak, ovo je pre svega pohvala ljubavi, onoj pravoj i istinskoj, večnoj i neprolaznoj, kakva jedino i može da opstane, ali i priča o ljubavi prema sebi samom, kao i o ljubavi prema životu, jedinom koji nam je dat.

Ljubiša Dinčić

tačno.net
Autor/ica 29.7.2017. u 12:04