Promocija knjige: »Turska: Uvod u povijest, unutarnju i vanjsku politiku«

tačno.net
Autor/ica 14.2.2013. u 14:06

Promocija knjige: »Turska: Uvod u povijest, unutarnju i vanjsku politiku«

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES)
vas u okviru ciklusa “Balkan i EU”
sa zadovoljstvom poziva na promociju knjige
mr. sc. Amira Muharemija
sa naslovom

 »Turska: Uvod u povijest, unutarnju i vanjsku politiku«

koja će se održati u srijedu, 20.februara/veljače 2013.godine u 16.00 sati
u hotelu »Lev«, 13.sprat, dvorana Grad, Vošnjakova 1, Ljubljana
.

 Izdavačka kuća „Novi liber“ iz Zagreba nedavno je izdala knjigu mr.sc. Amira Muharemija sa naslovom »Turska: Uvod u povijest, unutarnju i vanjsku politiku«, koja predstavlja uvod u temu Turske u širem smislu, povijest države i naroda te uvod u unutarnju i vanjsku politiku i geopolitički položaj ove vrlo važne države.

Autor knjige veleposlanik mr.sc. Amir Muharemi je nekadašnji predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i hrvatski veleposlanik u Turskoj. Trenutačno je generalni konzul Republike Hrvatske u Istanbulu. Veleposlanik Muharemi spada među najbolje poznavatelje suvremene turske političke povijesti. U knjizi je autor jasno sažeo povijest Turske od najranijeg doba, od 6. stoljeća, do najnovijeg vremena. Posebnu pažnju autor posvećuje današnjim prilikama u Turskoj, gdje premijer Recep Tayyip Erdogan i njegova Stranka pravde i razvitka (AKP), istovremeno, na velika vrata vraćaju islamistički utjecaj u turskom društvu i, nakon mnogih desetljeća, ponovno pretvaraju Tursku u jednu od najmoćnijih sila svijeta. Da bi se o nečemu tako kompleksnom i širokom, kao što je turska povijest, moglo pisati jednostavno, kompetentno i zanimljivo, nužno je duboko razumjeti sve okolnosti koje su utjecale na uspone, padove i prevrate kojima je protkana politička prošlost ove velike nacije. A upravo je razumijevanje suštine temeljna vrijednost Muharemijeve knjige.

O knjizi će pored autora govoriti:

prof. dr. Ernest Petrič, nekadašnji slovenski veleposlanik i stručnjak za međunarodno pravo i međunarodne odnose, predsjednik Ustavnog suda Republike Slovenije

Budimir Lončar, posljednji ministar vanjskih poslova SFRJ i doajen diplomacije i međunarodnih odnosa

Jelko Kacin, zastupnik u Europskom parlamentu, potpredsjednik delegacije EP za jugoistočnu Europu  i član Grupe prijateljstva EP-Turska.

 

Promocija knjige biće na slovenskom i hrvatskom jeziku.
Promociju će povezivati mr. sc. Zijad Bećirović.

 Prijenos uživo LIVESTREAM link: http://www.ifimes.org/en/livestream

Molimo vas, da sjedišta u dvorani zauzmete najkasnije do 15.55.

 Sudjelovanje na događaju je besplatno, ipak vas molimo, da svoju prisutnost obavezno potvrdite na telefonskom broju (01) 430 15 33 odnosno e-mail: ifimes@ifimes.org

 

tačno.net
Autor/ica 14.2.2013. u 14:06