Promocija knjige Radivoja Cvetićanina u Sarajevu

tačno.net
Autor/ica 8.9.2017. u 11:30

Promocija knjige Radivoja Cvetićanina u Sarajevu

Promocija knjige pod nazivom “KONSTANTINOVIĆ. Hronika”, održat će se u Mikser house-u Sarajevo, u subotu, 9. septembra u 19:00 sati.

Na svoj prvi radni dan u Sarajevu, Mikser house  u saradnji sa Pokretom Novi optimizam, organizuje prvu promociju knjige beogradskog autora Radivoja Cvetićanina “KONSTANTINOVIĆ. Hronika”.

Na promociji u Sarajevu govorit će sarajevski pjesnik Mile Stojić, književnici Miljenko Jergović (Zagreb) i Svetislav Basara (Beograd), zatim bivši ambasador Srbije u BiH Grujica Spasović, te autor knjige Radivoj Cvetićanin.

Tekst Radomira Konstantinovića “Vraćanje Sarajevu” čitat će sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović.

Na prvoj godišnjici smrti ovog velikog pisca, Pokret Novi optimizam pokrenuo je inicijativu u Subotici da se osnuje Odbor za očuvanje misaonog naslijeđa Radomira Konstantinovića. Od tog trenutka Novi Optimizam je dio svih aktivnosti tog Odbora i svih drugih djelovanja koje doprinose tom cilju.

Autor knjige “KONSTANTINOVIĆ. Hronika” RADIVOJ CVETIĆANIN (1947.) diplomirao je književnost na Beogradskom univerzitetu. Kao novinar pisao je u vodećim srpskim listovima Politici i Borbi, i u nedeljniku NIN, a suosnivač je i nezavisnog dnevnika Danas, čiji je komentator. Priređivač je knjige “Nova Evropa”, o diplomatskim izveštajima Miloša Crnjanskog. Bio je savjetnik predsjednika Srbije Ivana Stambolića, i predsjednika Vlade SR Jugoslavije Milana Panića. Prvi je ambasador Srbije u Hrvatskoj. Tu dužnost obavljao je od 2005. do 2009. godine. O ambasadorskim danima, 2012. objavio je dnevnik “Zagreb indoors”.

tačno.net
Autor/ica 8.9.2017. u 11:30