Preminuo muzičar Ale Puzić

tačno.net
Autor/ica 17.3.2018. u 10:49

Preminuo muzičar Ale Puzić

Foto: Facebook

U subotu ujutro je na društvenoj mreži Facebok objavljeno da je preminuo muzičar iz Stoca Ale Puzić. Mnogi su ovu vijest dočekali s nevjericom i tugom, jer je otišao jedan od najboljih muzičara s ovih područja, a živio je i radio za blues.

Bio je član postave mnogih bendova poput ‘Black chicken leg’, a od 2014. svirao je u grupi ‘Početni entuzijazam’ koju su pored Puzića činili i Nedim Zaklan i Nedžad Zaklan.

Video materijal za prvi album “Nevrijeme” je snimljen krajem maja 2014. godine u selu Poljice nadomak Stoca, pod čvrstom rukom i oštrim okom kamere Zdravka Terkeša, koji je odgovoran i za montažu istog, uz pomoć “glumačke” ekipe sačinjene od članova sastava, njihove rodbine i prijatelja.

Kompozicija “Nevrijeme” snimljena je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u maju 2014. godine, dok su završni zahvati, za koje je zaslužan producent Saša Karabatak, napravljeni koncem septembra na istoj adresi.

Tekst pjesme potpisuje Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi “Početnog entuzijazma”: Nedim Zaklan (bubanj), Nedžad Zaklan (bas gitara) i Ale Puzić (gitare i vocal).

tačno.net
Autor/ica 17.3.2018. u 10:49