Predstava “Morska priča” u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 21.5.2014. u 09:10

Predstava “Morska priča” u Mostaru

U sklopu obilježavanja 40 godina postojanja Dječiji studio Mostarskog teatra mladih 1974 u četvrtak, 22. maja 2014. godine na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 18,00 sati predstaviće se publici sa premijernim izvođenjem predstave “Morska priča” u kojoj igraju: Iman Dilberović, Adis Sandžaktar, Iris Karić, Medina Brajević, Imad Husnić, Ajla Hodžić, Nedim Krpo, Kemo Krpo, Džana Košpo, Faris Količić i Miran Bečević.

Umjetničko – pedagoško vodstvo je Amra Prutina. Radi se o predstavi koja kroz vizuru djeteta problematizira dva krupna pitanja Svijeta u kojem žive, a to su odrastanje u svijetu punom podjela i izmišljenih razlika, a istovremeno svijetu koji svojom nebrigom čovjek bespoštedno uništava i zagađuje.

Najmlađi eMTeeM–ovci žele skrenuti pažnju na zagađivanje okoline u kojoj živimo i pokušati podizati svijest kod svojih vršnjaka o potrebi njenog očuvanja.

Na posljednjem, 17. Festivalu dječijeg teatra BiH predstava je dobila Nagradu za kolektivno autorstvo djece i voditelja, te je Medini Brajević dodijeljena Pohvala za suvereno vladanje scenom. Zlatni sponzor predstave je Autoprevoz – bus Mostar, a sponsor Securitas. Ulaznica za premijeru je: za djecu jedna prazna plastična boca, a za odrasle telefonski poziv na humanitarni broj za pomoć nastradalim građanima BiH u poplavama.

tačno.net
Autor/ica 21.5.2014. u 09:10